Tre av sex poäng på första bortaturnén

Vi börjar kronologiskt med matchen på lördag borta mot Sundsvall.

Matchen börjar i högt tempo och fysiskt spel. KIF tar tag i taktpinnen och för spelet tack vare ett disciplinerat spel utan puck och för att vi vårdar pucken bra. Efter 15.20 får KIF chansen att ta ledningen i powerplay men trots bra möjligheter så slutar perioden 0-0.

Skottstatistik 8-9

I andra perioden tar KIF över spelet och trycker tillbaka Sundsvall. Flertalet högoktaniga målchanser skapas men pucken vill inte in i mål. Sundsvall svarar med att chippa ut puckar i mittzon och skapar några vassa kontringar. Precis det händer efter 14 minuter då Sundsvall tar ledningen med 1-0.

Skottstatistik 12-10

KIF får en  blytung start i tredje perioden. Sundsvall gör 2-0 och 3-0 efter att KIF tappat spelare i anfallszon. När sedan Sundsvall gör 4-0 i spel 5 mot 4 så avgörs matchen. Matias Mustonen reducerar med ett direktskott, men efter det händer inget mer målmässigt i matchen.

Skottstatistik 21-8

34.25, 1-0. Ludvig Westerlund (Casper Sjödin, Fabian Westling Alm)

42.35, 2-0. Nils Nordh (Casper Sjödin, Fabian Westling Alm)

43.12, 3-0. Joel Nyman (Sebastian Kaijser, Johan Lindholm)

49.23, 4-0. Johan Lindholm (Oliver Sundberg, Sebastian Kaijser) spel 5-4

54.05, 4-1. Matias Mustonen (Philip Kemi, Jacob Hansson Geidon) spel 5-4.

Skottstatistik 41-27

KIF 3*2 min

Sundsvall 3*2 min

***

Mattias Älvero efter matchen

– De två första perioderna är riktigt bra, våra två bästa perioder hittills under säsongen. Matchen avgörs i de två första perioderna. Vi har flertalet 100% målchanser men får inte utdelning. Gör man inte mål på dessa blir man till slut straffad av ett bra lag som Sundsvall.

Det bästa är att vi redan imorgon (läs idag) får chans till revansch.

***

Idag söndag så stod Örnsköldsvik-KIF på agendan. Ett ungt och fredligt Ö-vik som dagen innan starkt vann mot Kalix, 3-2.

KIF startar matchen bra och gör 2 snabba mål innan sex minuter har passerat. Det första gjordes snyggt av Wiljami Kupiainen och det andra på ett hårt slagskott av Philip Kemi. Perioden avslutas med en tekning i anfallszon med 5 sekunder kvar som KIF förvaltar på ett bra sätt. Tekningsvinst av Marcus Runnkvist, passning, passning, skott och styrning i mål av Feliks Morozov, 0-3.

Skottstatistik 8-15

I andra perioden gör KIF två powerplay mål, vilket gör ställningen till 0-5. Det första styrs in av Daniel Bäckström och det andra direkt skjuter Matias Mustonen snyggt och hårt i mål.

Skottstatistik 8-12

I tredje perioden får KIF äntligen retroaktiv utdelning efter några matcher många målchanser men få mål. Fem mål görs framåt och Ö-vik ett. 1-10 slutar matchen.

Skottstatistik 9-16

5.12, 0-1. Wiljami Kupiainen (Felix Fjällkeborn, Matias Mustonen)

5.40, 0-2. Philip Kemi (Eddie Ahlmark, Hugo Alatalo)

19.59, 0-3. Feliks Morozov (Wiljami Kupiainen, Jacob Hansson Geidon)

30.18, 0-4. Daniel Bäckström (Matias Mustonen) spel 5-4

39.50, 0-5. Matias Mustonen (Philip Kemi, Jacob Hansson Geidon) spel 5-4

45.30, 0-6. Hugo Alatalo

45.51, 1-6. Oscar Ingesson (Oliwer Stensson, Axel Stenstrand)

52.39, 1-7. Jesper Landström (Philip Kemi, Eddie Ahlmark)

53.47, 1-8. Teemu Siironen (Philip Kemi, Daniel Bäckström)

56.55, 1-9. Daniel Bäckström (Nils Inga, Philip Kemi)

57.04, 1-10. Teemu Siironen (Felix Fjällkeborn, Matias Mustonen)

Skottstatistik 25-43

Ö-vik 4*2 min,

KIF 4*2 min

****

Henrik Sahlin tankar om vinsten

– Vi gör en stabil insats. Tycker att vi flyttar puck bra och visar upp en fin anfallshockey. Det är inte alltid lätt att möta lag som man bara ska slå. Vi stänger ner Övik bra, och dom lyckas bara skapa ett fåtal ströchanser.

Artur gör en bra match i målet, speciellt med tanke på att det blir långa stunder utan något att göra och chanserna dom får är kontringar, han räddar oxå en straff.

Och många av våra spelare som ska producera får göra mål, det är viktigt för framtiden. Vi ser fram mot onsdag och Piteå!