Hampus Andréen tänker om – gör comeback i Alvesta SK. FOTO: TOBIAS JOSEFSSON/MJÖLBY HC

Hampus Andréen tänker om – gör comeback i Alvesta * Kaptenen ringde själv sportchefen om bad om en plats * ”Det kändes som lilla julafton”

Hampus Andréen hade inte tid att satsa på spel i Hockeyettan.

Nu har Alvestas toppspelare tänkt om – och har gett klartecken för en ny säsong. 

– Hampus är helt klart en klasspelare på den här nivån, säger Alvestas klubb- och sportchef Tomas Bergstrand.

STÖTTA DIN KLUBB  * 500 kr till ditt lag för varje årsabonnemang

 

Han var en av de stora kvalhjältarna i våras och gjorde totalt 67 poäng och var salig efter avancemanget. 

– Det är vad vi har kämpat för hela året. Jag blir faktiskt mållös och vet inte vad jag ska säga, sa lagkaptenen Hampus Andréen efter kvaldramat mot Mjölby HC i sista omgången.

Sen valde han, oväntat, att lägga av och lämnade ett stort hål bakom sig – den sociala situationen var svår att kombinera med en större satsning på ishockeyn.

Men längtan till sporten blev uppenbarligen för svår.

Nu är Hampus Andréen, 27, klar för en comeback i moderklubben Alvesta SK.

Den rutinerade forwarden – med över 200 tävlingsmatcher i ligan och spel i bland annat Nybro och Troja – kontaktade själv klubbchefen Tomas Bergstrand i veckan och frågade om det fanns någon plats i truppen. 

– Alvestas store son ringer och frågar om han får vara med i laget. Det kändes som lilla julafton. ”Ja, det är klart som fan att jag har en plats till dig” sa jag, säger klubb- och sportchefen Tomas Bergstrand till Smålandsposten.

Han är förstås överlycklig att Hampus Andréen nu omprövat sitt beslut.

– Han var ledande förra året, har en stor arbetskapacitet och ett stort hjärta för klubben. Hampus är helt klart en klasspelare på den här nivån, säger Tomas Bergstrand till Smålandsposten.

Planerade comebacken? Troligen först nästa vecka. 

* Uppdaterad version: ASK, som beslutat sig för att flytta hemmaderbyt mot Troja-Ljungby till Vida Arena i Växjö, avgjorde i slutet – igen! – när de nu tog emot KRIF på söndagen. Klockan stod på 58.47 när Victor Kempel tryckte in segerpucken i Virdavallens ishall och ASK är nu faktiskt  på en Allettan-plats. Starkt!

Ranking – ligans bästa spelare 23/24 * Experten: ”Hockeyettan är sprängfylld av skickliga spelare” * Här är topp tio