Otäck olycka i heta derbyt

BOR – FAL  (2-6) (swehockey.se)

Drygt 2 minuter in i den andra perioden i säsongens 2a ”Slaget om Runn” ramlade en Faluspelare över Borlänges målvakt Emil Ranehamn som flög på rygg och blev liggandes. Spelet avbröts och efter drygt 30 minuter kunde ambulansen hämta BHF målvakten som befarades ha nack/huvudskador.

Innan detta så var det gästande Falun som tog ledningen inför 821 personer i Borlänge ishall när förre BHF kaptenen Patrick Elfsberg styrde in 0-1 efter 3.39. Bara 27 sekunder senare så hade man ökat på sin ledning till 0-2 vilket gjorde att BHF valde att ta time-out.

Inte den start som hemmalaget (som vann mot lillebror i första mötet med 2-7) ville ha på matchen då det såg segt och nervöst ut med många felpass och dåliga mottagningar.

BHF höjde sig aningen efter målen men utan att skapa några direkt heta målchanser.

I den andra perioden var dock ett annat BHF som kom ut. Efter den otäcka olyckan på Emil Ranehamn som ersattes av Oliver Norgren så kunde man reducerade i det kommande numerära överläget när Olle Blank hittade målet till 1-2. I samband med målet fick en Falusupporter lämna arenen sedan denne kastat in vätska mot Blank in på planen.

Därefter hade Casper Östberg 2 frilägen för att kvittera tillställningen men utan att lyckas överlista Philip Aldenrud.

BHF fick sedan 2 fina möjligheter i slutet av perioden då man fick chansen 2 gånger om i numerärt överläge men fick inte alls till det offensiva spelet.

I den tredje perioden satte BHF upp högsta fart och gästerna såg livrädda ut att tappa sin ledning. Det straffade sig när Jesper Fastesson satte dit en retur och ordnade sitt första mål i BHF tröjan.

BHF nu bud på mer men en puck dansande på mållinjen samt ytterligare ett missat friläge gjorde att nerven hos den stora publiken var påtaglig. De båda klackarna försökte hela tiden överrösta varandra.

När BHF som låg på för en ledningspuck hände det som inte fick hända för hemmalaget. Man försökte lägga en puck på mål men pucken tog istället på kanadensaren Hunter Godmere som gavs ett friläge som han också förvaltade när han hittade luckan mellan benen på Norgren och 2-3 med 4.48 kvar. BHF hade alltså 4 missade frilägen men Falun förvaltade sitt enda.

Efter målet drog BHF på sig flera onödiga utvisningar och matchen var förlorad. 2 raka powerplaymål till gästerna gjorde att det blev 2-5 och sedan 2-6 direkt när BHF var fulltaligt och gästerna kunde ta hem den andra matchen i ”Slaget om Runn”

1 varsin seger och 9-8 i målskillnad till BHFs favör.

skott totalt 33-34

utvisningar BHF 7×2 1×20 Falun 7×2

publik 821

domare Thomas Mccarthy

Övriga resultat och tabell: Hockeyettan Västra | stats.swehockey.se

Dubbla förluster för BHF alltså som både förlorade matchen och den otäcka skadan på målvakten Emil Ranehamn. En stark upphämtning från 0-2 till 2-2 och med bud på mer kunde ha gjort det riktigt härligt på läktaren under onsdagskvällen men där det hela slutade med en sur förlust mot derbyrivalen Falun.

Nu återstår 3 matcher av grundserien innan man tar ett uppehåll och därefter kommer båda lagen spela vårserien där man slår ihop de 4 grundserierna till 2 (norra och södra)

Härnäst väntar match på bortais för BHF som på söndag åker till Forshaga.