Förlust trots bra insats på Gotland

ESK-målvakten Viktor Andersson gjorde en ny bra match i bortamötet mot Visby/Roma.

Enköping kammade noll trots en bra genomförd match på bortais mot erkänt hemmastarka Visby/Roma på fredagskvällen. Hemmalaget vann med 3-0 efter att ha lagt in det sista målet i tom bur.

Noll mål innebär också noll poäng. Kanske var avsaknaden av poängkungen Tim Friberg (sjuk) stor när Enköping skulle ge sig på bortaspöket Visby/Roma på fredagskvällen.

Friberg annars med ett poängsnitt på drygt en poäng per match hos ESK.

Chanser saknades dock inte för Visby Ishalls gäster. Både Maximilian Popovic och Alexander Starck hade fina chanser med rena frilägen, men missade.

Man klarade heller inte av att producera i powerplay, en spelform som hackat rejält hela säsongen. Nu fick man ändå ett fint läge i fem mot tre i dryga halvminuten, men inte ens då blev det resultat.

Matchen var annars en jämn historia och Enköping stod upp bra mot ett redan klart Allettanmotstånd.

Det var mållöst ända in i tredje periodens sjätte minut, då Simon Hansson kunde ge Visby/Roma ledningen inför 703 åskådare – mestadels hemmafans.

Andra målet i den 14;e minuten av Elias Lindström och sedan gjorde Simon Hansson sitt andra och Visbys tredje när han la in pucken i tom bur med 44 sekunder kvar.

ESK-målvakten Viktor Andersson stod på nytt från en bra insats och räddade 35 skott.

Receptet för framgång är nog relativt enkel för ESK: börja sätta målchanserna och börja producera i powerplay. Gör man det så är det få lag i vårserien som man inte kan slå.

På söndag spelas sista omgången i grundserien och ESK tar emot Brödernas/Väsby. Räkna med ett taggat motsstånd då gästerna jagar seriesegern. Inför slutomgången ligger man på lika poäng som Hanviken, men med sämre målskillnad.

Notera att matchen på söndag startar redan kl 15.

Visby/Roma – ESK 3-0 (0-0, 0-0, 3-0)

Skott: 38-19 (9-7, 14-5, 15-7)

Publik: 703 personer