Felix Liljegren hyllades av bland andra NHL-spelaren Gabriel Landeskog. FOTO: ERIK KRUSE

Hanvikens trotjänare överraskades under hyllningen – av NHL-stjärnans videohälsning * Se klipp

Då har han fått sin plats i taket i Tyresö ishall.

När Felix Liljegren hyllades av Hanviken överraskades han bland annat av en hälsing från en NHL-kapten.

– Det ska bli underbart att se nummer 54 hissas upp i taket, där den hör hemma, säger Gabriel Landeskog, storstjärna i Colorado.

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM  * Se höjdpunkter * Lucköppning hela december

 

Felix Liljegren gjorde 327 poäng på 300 matcher i Tyresö/Hanviken och var med och lyfte den lilla klubben från trean till Hockeyettan innan han våren 2022 avslutade karriären.

På söndagen blev han historisk, då han som förste spelare i föreningens historia fick se sin tröja hängas upp inne i Tyresö ishall.

Han berättade i en intervju här förra veckan om att han hade svårt att sätta ord på det.

– Jag är otroligt hedrad, glad och stolt över det och en fantastiskt fin gest från Tyresö Hanviken som vill göra detta. Det är väl ett jättefint kvitto på att det man har gjort har betytt något för klubben, sa han då.

När cermonin startade – strax innan söndagens match mot Visby Roma, då THH säkrade seriesegern i östra gruppen – överraskades ”Mr Hanviken” av en videohälsning från gamla lagkamrater.

Bland annat var Colorados nu skadade kapten Gabriel Landeskog, 31, med. Han spelade tillsammans med Liljegren, 31, två säsonger i Djurgårdens juniorer (07/08 och 08/09).

– Tjena ”Fella”. Vill bara gratulera till en fantastisk fin karriär. Det ska bli underbart att se nummer 54 hissas upp i taket, där den hör hemma.  Ha en fin kväll och njut av allt vad det innebär, säger Landeskog i videon.

Erik Gustafsson (NY Rangers) och Joakim Nordström (nu i Davos) fanns också med i videon och säger varma saker om sin gamla lagkamrat.

Felix Liljegren var rörd efter hyllningarna både på isen och på videon.

– Det var jättefint av dom att göra det, det var en rolig överraskning och inget jag visste om. Det blev en ren överraskning med ”Gabbe”, Erik och Jocke, säger han till hockeyettan.se.

* Vill du summera söndagen så här en dag efteråt?

– Ja, jag vet inte, det är svårt att sätta ord på det annat än att jag är otroligt stolt och glad över ceremoni i går. Och alla fina ord och hälsningar jag fått både via sociala och i går nere i hallen betyder massor. Sen var det ju såklart kul med så mycket folk som tog sig ner till hallen igår – och att THH vann och står där som seriesegrare.

KLIPP: Se hyllningsvideon här!

Felix Liljegren var rörd under hyllningen. FOTO: ERIK KRUSE

HOCKEYETTAN ÖSTRA 10 DECEMBER:

Enköping-Brödernas/Väsby 4–3 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Hanviken-Visby Roma 3–2 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Vallentuna-Nyköping 2–4 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Segeltorp-Linden 3–4SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Huddinge-Wings 0–5 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

* Tabell östra serien – klicka här!

* Till Allettan: Brödernas/Väsby, Hanviken, Nyköping, Visby Roma, Vallentuna.

Felix Liljegren hyllas av Tyresö/Hanviken – förste spelaren någonsin att få sin tröja upphissad i taket * ”Jag är otroligt hedrad, glad och stolt”