Vass Allettanpremiär av Brödernas/Väsby

Det blev en stark start av Allettan för Brödernas/Väsby som till slut gick på knock på bortaisen i Vallentuna och vann med hela 5-0. Det efter vasst spel i special teams, god noggrannhet i spelet och där det tunga offensiva artilleriet till slut malde ner hemmalaget.

– Direkt i första perioden sätter vi hög press på Vallentuna. Den höga pressen och sättet vi spelar förbi deras ”0-5 styrspel” leder till mycket offensiv zontid, vilket gör att vi skapar bra med målchanser. Det dröjer innan vi får hål på Hedlund men vi spelar med tålamod och vi ledare imponeras av sättet vi genomför den första perioden. Vi fortsätter att skapa bra med målchanser i andra perioden men vi ger Vallentuna lite för många enkla chanser och de skapar några kontringar mot oss. I sista perioden stänger vi ned dem bra och vi kontrollerar sista delen av matchen. Uppskattar det fina jobbet i special teams och att samtliga spelare visar en väldigt hög tävlingnivå. Alla var med och bidrog till segern. Vill passa på att tacka alla supportrar för stödet ikväll. Nu laddar vi inför matchen på lördag, säger tränare Markus Odén.

Det blev en smakstart för Brödernas/Väsby i premiären av Allettan. I det tuffa derbyt borta mot Vallentuna var laget till slut skoningslösa även fast man inledningsvis verkligen fick jobba för målen.

Det blev nämligen en väntad matchbild där Brödernas/Väsby hade mest puck medan Vallentuna mest ställde upp och väntade på eventuella misstag för att sedan försöka ställa om snabbt. Men det blev inte speciellt mycket av den sistnämnda varan eftersom det var ett taggat och noggrant Brödernas/Väsby som visade upp sig från sin allra bästa sida när säsongen nu gick in i ett mer allvarligt skede.

Men Vallentuna är duktiga på att försvara sig och sedan var målvakt August Hedlund på lika fint humör i Vallentunakassen som han varit i alla de tre spelade matcherna lagen emellan denna säsong. Men en gång fick han ändå ge vika i den första perioden och det efter att återvändande Christian Holmblad, med all önskvärd tydlighet, visade varför han är tillbaka i föreningen igen.

I spel i numerärt överläge visade han sin utomordentliga speluppfattning här han endast sju sekunder in i överläget, med en maskerad passning, hittade en helt friståendes Jeremias Lindewall som vid den bortre stolpen bara behövde vinkla in ledningspucken. Ledningen hade dock kunnat vara större efter den första spelade perioden sett till chansfördelningen och där bland annat Calle Åsell prickade stolpen.

Mittakten blev jämnare och det framför allt eftersom hemmalaget fick spela två raka numerära överlägen under periodens första hälft. Men Brödernas/Väsbys tog vid där laget avslutade grundserien och spelade även denna match med ett aggressivt och väldigt bra boxplay. Men det förhindrade inte Vallentuna, som är ett skickligt lag i PP, att sig fram till ett par vassa chanser men då klev Linus Ryttar fram och stängde igen sin målvaktsbutik.

Under andra halvan tog Brödernas/Väsby återigen tag i handlingarna på isen men det krävdes ännu ett numerärt överläge för att ledningen skulle bli dubblerad. Återigen var Christian Holmblad inblandad i detta mål och det genom en enklare passning fram till backen Anton Brandhammar vars skott från blålinjen sökte sig hela vägen fram och in till nätmaskorna.

Den sista perioden handlade mest om att spela noggrant och kontrollerat från Brödernas/Väsbys sida men ett misstag gav ändå hemmalaget ett friläge och där endast en ribba förhindrade en reducering.

Men det var i princip det enda som Vallentuna hade att komma med i den sista perioden för efter att Calle Åsell, återigen i spel i numerärt överläge, skvätte in 3-0 via distinkt avslut i det bortre hörnet, kändes matchen stängd.

Vallentuna gav hoppet förlorat medan Brödernas/Väsby kunde spela ut sitt offensiva register vilket gav med sig två ytterligare snygga mål.

Filip Rydström stänkte in 4-0 via ett distinkt skott rakt upp i krysset medan det femte och sista målet blev en härlig delikatess där pucken gick som på ett snöre mellan Nousiainen, Forsberg innan Nikko slutligen sköt hemmalaget i sank.

Det blev en härlig avslutning på en väldigt väl utförd insats av Brödernas/Väsby som fick mycket att fungera under kvällen. Det tidigare sorgebarnet, spel i numerära överlägen, blev lagets segervapen ikväll där laget gjorde tre mål på fyra försök. Men det mesta var bra ikväll och det blev därför en perfekt premiär där de rikligt med tillresta Väsbysupportrarna fick mycket att glädjas över under kvällen.

Det känns inte helt enkelt att välja ut den bästa spelaren för kvällen när så många stod för utomordentliga insatser. Därför går de tre grisarna till den poängstarkaste spelaren för kvällen vilket blev Anton Brandhammar som låg bakom tre mål via ett distinkt backskott och där till två fina framspelningar.

Två grisar tilldelas Christian Holmblad som i sin comeback visade varför han är en publikfriare av rang. Framspelningen till ledningsmålet var en ren fröjd att skåda och där till bjöd han på fler ögongodis och det är härligt att denna aviga och mönsterbrytande spelare är tillbaka i föreningen igen.

Sista grisen ges till Linus Ryttar som kanske inte behövde briljera mer än vid ett par tillfällen men som höll nollan och spelade väldigt förtroendegivande matchen igenom.

I övrigt var det idel goda insatser från samtliga spelare men där jag ändå måste ge ett extra beröm till duon Erik Aterius och Gilbert Gabor som verkligen var överallt på isen och hjälpte laget med sitt obändiga slit.