Kalix blev utan poäng mot Falun

Kalix förlorade helgens andra match i Dalarna nu mot Falu IF med 4-3 efter periodsiffrorna 1-0, 1-2, 2-1.

Kalix började bättre i inledningen av matchen och lyckades trycka tillbaka Falu IF. Efter 6 minuter får Kalix ett friläge men missar. Efter ett långt anfall i Kalix zon lyckas Falu tryck dit 1-0 i minut 13 vilket blev periodens enda mål. Kalix var bättre i första perioden utan att göra någon bra period.

Skott 12-17.

Andra perioden var bara 50 sekunder gammal när Kalix gör 1-1 genom Conner Jean. Resultatet stod sig till 6.24 av perioden när Falu får ett 2 mot 1 läge och kan göra 2-1. Efter 8 minuter har Kalix åter ett friläge men missar även denna gång. Kvitteringen skulle dock komma efter 16.25 av perioden när Markus Hansson skjuter ett skott från blå och på returen kan Liam Lundberg göra 2-2. En svängig period där Falu var något bättre.

Skott 15-10.

Tredje perioden börjar som den andra nu med mål för Kalix redan efter 30 sekunder. Oscar Kohlström skjuter från blå och på returen ger John Hansson Kalix ledningen för första gången i matchen till 2-3. Kalix får ett ypperligt läge att stänga matchen i mitten av perioden när man får spela Power play i 4 minuter men gör inget bra Power play. Efter 15.36 av perioden skjuter Falu in kvitteringen till 3-3 ett skott som inte såg helt otagbart ut. Med mindre än 2 minuter kvar åker Kalix på en utvisning och på efterföljande Power play kan Falu göra 4-3. Kalix tar ut målvakten för att nå en kvittering men resultatet står sig matchen ut.

Kalix gör idag en sämre match än i lördags mot Borlänge, slarvigt passningsspel och försvarsspelet i egna zonen var inte bra där man ger bort för mycket puckar. Noteras kan att Hunter Godmere som spelade med Kalix i höst gör 3 mål för Falu IF.