Kalix förlorade även helgens andra hemmamatch

Kalix kammade noll både poängmässigt och målmässigt när man förlorade mot Strömsbro IF med 0-3 i Part Arena. Kalix gjorde trots förlusten en betydligt bättre match idag än mot Wings i lördags.

Första perioden var Kalix det bättre laget men lyckades inte överlista Strömsbros målvakt Victor Eriksson. Man skapade inga solklara målchanser men man sköt mycket skott och på de returer som blev lyckades man inte få utdelning på. Strömsbro var inte ofarliga på sina anfall och var också det lag som stod för periodens enda mål efter 6.18.

Skott 12-8.

Andra perioden var den andra lik Kalix hade svårt att överlista Strömsbros målvakt. Strömsbro jämnade ut spelet och var effektivare när chanserna dök upp. Med drygt tre minuter kvar av perioden kom 0-2 ett tungt mål för Kalix när man varit nära en kvittering några gånger.

Skott 8-6

Tredje perioden var som i lördags Kalix jagar i underläge för att om möjligt komma närmare i målprotokollet men kammar noll när det gäller mål. Med tre minuter kvar av matchen avgör Strömsbro tillställningen. Man hinner först på en icingpuck i Kalix zon och spelar fram till en fristående spelare framför Kalix mål som ensam med Anton i målet inte gör något misstag till 0-3.

Skott 17-10

Kalix gör spelmässigt och viljemässigt ingen dålig match men skjuter man 37 skott och inte gör ett enda mål trots en bra målvakt i Strömsbro kan man inte vinna.