Jonathan Frykholm räddade 26 av 26 skott mot Brödernas/Väsby. Här kramas han om av Olle Fagerström i en tidigare match. Till höger: Tobias Sjökvist. FOTO: ERIK KRUSE

Succéstarten – nollade ny bjässe i ligan * Sjökvist om drömöppningen: ”Hoppas vi kan vara med och bråka i vår” * Hyllar sena tillskotten

I söndags knäckte de Boden, på onsdagen nollade de Brödernas/Väsby.

Lindlöven har fått en superstart på norra Allettan. 

Hur bra är dom egentligen?!?

– Jag hoppas vi kan vara med och bråka så långt fram på vårkanten som möjligt, säger forwarden Tobias Sjökvist.

STÖTTA DIN KLUBB  * 500 kr till ditt lag för varje årsabonnemang

 

Lindlöven kan se tillbaka på några fina dagar.

9–5 mot Kiruna i lördags, 5–1 mot Boden dagen efter och så 2–0 mot Brödernas/Väsby på onsdagskvällen.

En hysterisk form och fin svit som skickat upp ”Löven” på en sensationell – det får vi väl ändå säga? – andraplats i tabellen.

Vad är hemligheten?  Och vad är det dom gör så bra just nu? 

Vi bad Tobias Sjökvist, 28, ligaveteranen som gjort över 300 seriematcher i Hockeyettan, förklara.

– Vi har kommit ihop väldigt bra som grupp och det känns som att alla trivs väldigt bra med varandra. Det är väl inga hemligheter egentligen, men vi har kul både på och utanför isen just nu och jag tycker vi visar att vi är beredda att kriga och jobba hårt för varandra under matcherna.

* Ni har nu alltså knäckt två ”jättar” på några dagar, Boden och Brödernas. Vilken seger väger tyngst tycker du?

  Båda segrarna väger lika tungt, tycker jag, men det är väl klart att det är lite extra skönt att åka till Väsby och nolla storfavoriterna på bortaplan.

* Tvåa i tabellen nu – det hade inte ens ni räknat med, va?

– Nej det kanske man inte hade gjort med tanke på att vi var tippade sist av spelbolagen, men vi har visat att vi är att räkna med.  Målet vi har satt upp är att ta oss slutspel och väl där kan allt hända. Just nu tar vi det match för match och så får vi se hur långt det räcker när tabellen summeras efter 18 omgångar. Lite tråkigt, men det är så vi resonerar. 

Lindlöven lyfte i december in backen Filip Forsmark (från Tranås) och forwarden Johannes Jämsén (kom tillbaka efter en tung höst i Mariestad) i truppen.

* Vad har dom nya killarna betytt för laget? 

– Jag tycker dom har betytt mycket. Dom bidrar med spets och har precis som resten av laget bidragit med ödmjukhet och hårt jobb under starten av Allettan.

* Och resten av säsongen, då. Hur farliga blir Lindlöven i vår?

– Vi vill fortsätta på den banan vi är just nu och jag hoppas vi kan vara med och bråka så långt fram på vårkanten som möjligt, säger Tobias Sjökvist.

Text: PeO Larsson

LÄS MER: 15 frågor till Tobias Sjökvist – alla svaren här!

ALLETTAN NORRA 24 JANUARI:

Hanviken-Hudiksvall 5–1 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Brödernas/Väsby-Lindlöven 0–2 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Norra Allettans tabell – klicka här!

Resultat 24 januari * Målvakten efter bombardemanget: ”Inte så mycket egentid” * Frälste Hanviken med tre mål * Drömdebut i Segeltorp * Se alla onsdagens mål här!