Pontus Karlsson i Nyköpings tröja – och på en jubelbild i Nybro i fjol. FOTO: ERIK KRUSE OCH HAMPUS GLIVING

Pontus Karlsson sänktes av covid * ”Jag kände mig som en gammal man” * Berättar om tuffa tiden * Nyförvärv till Nyköping

Pontus Karlsson sänktes av covid.

Sjukdomen utvecklades till en mardröm för poängforwarden. 

– Jag kunde inte ta trapporna, då fick jag ont i bröstet. Jag kände mig som en gammal man, säger han.

STÖTTA DIN KLUBB  * 500 kr till ditt lag för varje årsabonnemang

 

Pontus Karlsson, 25, var ett av Nyköping största nya namn inför den här säsongen.

Han var i våras med och spelade upp Nybro i HockeyAllsvenskan och har ju många fina säsonger i Väsby IK på sin meritlista.

Han startade också säsongen strålande och ledde Nyköpings offensiv (15 poäng på 13 matcher), men har saknats i uppställningen sedan mitten på december. 

Nyligen berättade han själv varför i en stor intervju i lokaltidningen Södermanlands Nyheter.

Han drabbades av covid i slutet av oktober, men lät inte kroppen vila tillräckligt.

– Jag trodde jag var frisk. Jag spelade fem matcher efter att jag kom tillbaka och det skulle jag nog inte gjort. Efter att jag spelat matcherna, direkt när jag kom hem, så la jag mig att sova. Jag nästan kollapsade, säger han till SN.

Efter matchen mot Vallentuna 10 december fick han smärtor i hjärtat och dagen efter blev det ännu värre.

– Jag vaknade på morgonen och hade 110 i puls. Jag har normalt mellan 35–40 när jag sover så jag misstänkte att något var riktigt fel så jag åkte in till akuten.

Karlsson, 25, fick tillbringa fyra dagar på bröstsmärtcentret i Danderyd, där läkarna tack och lov inte hittade något fel på hjärtat – men konstaterade en kraftig infektion.

SN:Hur var det egentligen när det var som jobbigast?

– Jag blev andfådd av allt. Jag kunde inte ta trapporna, då fick jag ont i bröstet. Jag kände mig som en gammal man. Det är väldigt läskigt när det drabbar hjärtat så det var så skönt att få det här beskedet och inte att ”det är fel på det vänstra kranskärlet och du måste opereras”.

Karlsson, som gjort 127 poäng på 159 matcher i ligan, har testat på is men när en comeback kan ske är svårt att säga. 

– Det blev tyvärr ett litet bakslag, så han har inte varit på is denna veckan som planerat. Men det går sakta men säkert framåt så vi tror och hoppas att han kan vara med nån gång i februari, säger NSK:s sportchef Magnus Eriksson till hockeyettan.se.

***

Nyhet i Nyköpings trupp:

Dom värvar in Josh Laframboise, forward från Skövde IK. Läs mer här!

Han ersätter Rasmus Kahilainen, som plockades in i oktober och gjort nio poäng på tio matcher, men nu lämnar klubben för spel i allsvenska Västervik. Läs mer här!

LÄS MER: 15 frågor till Daniel Fahlström, Nyköping 

Detta visste du inte om spelarna i Boden * ”Lagets tröttmössa” * Ylivainio berättar om sina lagkamrater * ”Aldrig jobbat en dag i sitt liv vad jag förstått”