Tappert Bois föll mot serieledarna

Bois gjorde en riktigt bra match och höll jämna steg med ett riktigt bra Vimmerby i dagens match i Mariehus arena. Men när matchen summerades så stod man ändå som förlorare med 2-4 (1-1,1-1,0-2) sedan Vimmerby satt det avgörande 2-4-målet i tom kasse.

Att Vimmerby är södra allettans bästa lag fick vi se prov på i dagens match. De var pucktrygga, skridskostarka och spelskickliga och det märktes att laget var fullpumpat med självförtroende. Men trots det så var Bois väl så bra i dagens match. Redan från start så kom hemmalaget ut med bra energi och fick några bra anfall mot gästande Vimmerby. Det gav också utdelning i form av ett powerplay, och där tog det inte ens halva powerplayet innan Ludwig Wistén hittar klubbkrysset bakom en skymd Robin Christoffersson i Vimmerbykassen. Vimmerby var dock hela tiden vassa i anfallszonen, och när Bois slarvade med att få ut pucken ett par gånger om så att Vimmerby fick ett långt anfall så skulle kvitteringen komma. Det var Elias Lindgren som kunde trampa runt en tröttkörd Boisforward och hänga upp den i nättaket bakom Boismålvakten Tobias Sandberg. Efter det målet så byter lagen lite anfall med varandra fram till att Bois åker på två raka boxplay i slutet av perioden. Och Vimmerby har ett riktigt vasst powerplay som sånär hittar rätt 2-3 gånger om, men Tobias Sandberg lyckas freda Boiskassen och likaläget står sig perioden ut.

I den andra perioden inleds jämnt, men så kommer Vimmerby i en spelvändning, skjuter i bröstet på Sandberg och pucken studsar ut och då kan William Alftberg slå in sin egen retur till 1-2. Bois skulle dock replikera tämligen omgående. Det är Oscar Tellström som visar upp sin starka skridskoåkning, hinner före sin back på en långpuck och kan slå in pucken mellan benen på Christoffersson. Efter det har Bois en bra period i matchen där man är nära att ta ledningen 2-3 gånger om. Närmast är Lukas Larsson som styr en passning från nära håll, men Christoffersson gör en stark räddning.

Den tredje perioden inleds med ett mycket psykologiskt Vimmerbymål. Pucken dumpas ner längs med rundeln, en Vimmerby hinner först till pucken och lägger in den framför mål där Eddie Levin kan ta emot pucken och sätta den mellan benen på Sandberg. Bois går ner på tre kedjor och får bra stundtals riktigt bra tryck på Vimmerby. Man har bland annat ett långt anfall på ett par minuter där pucken flera gånger om dansar framför Christoffersson med mycket Boisare framme och försöker slå in den, men Christoffersson räddar allt. När Bois sedan får chansen att spela powerplay så är man ett stolpskott(?) från att kvittera. Vimmerby får mest inrikta sig på att kontringsspela, och man har en riktigt farlig där man i en två mot etta väljer att passa tillbaka pucken trots att man har nästan öppet mål. Bois plockar med drygt två minuter kvar ut målvakten, men Vimmerby kan vinna pucken och istället sätta 2-4-spiken i kistan genom Carl Sjöberg.

Trots förlusten så var det en riktigt bra genomförd Boismatch. Man höll jämna steg med det starka Vimmerbylaget genom hela matchen, och med lite mer marginaler på sin sida så hade det lika gärna kunnat vara Bois som avgick med segern. Det får man försöka göra nu på onsdag istället, då Dalen kommer på besök.