Boispoäng efter stark upphämtning

Bois låg under med 3-0 mot Tranås med fem minuter kvar av period två, och just där och då såg det otroligt mörkt ut för hemmalaget. Men Bois visade verkligen upp moral och lyckades efter en mycket stark upphämtning kvittera och även ha bud på ledningsmål, men föll till slut i sudden med 3-4 (0-0,2-3,1-0,0-1). Poängen man ändå tog kan dock visa sig bli otroligt viktig.

Det bjöds på en riktigt kampfylld och bra förstaperiod mellan två lag som verkligen gav allt för att ta ledningen. Bois hade två riktiga guldlägen att ta ledningen, två öppna mål som båda går utanför. Tranås hade sitt bästa läge i spela 5 mot 3, där exBoisaren Gustaf Malmkvist skjuter i ribban. Perioden slutar 0-0, och det var väl i sin ordning med tanke på att spelet ändå var rätt jämnt.

Den andra perioden kom att bjuda på desto fler mål. Och det var Tranås som stod för tre av dem. Och det var inte helt ologiskt med tanke på hur spelet såg ut under de första femton minuterna av perioden. Bois spelade sig fast i egen zon gång på gång, man blev passiva i presspelet och Tranås kunde få många och långa anfall mot Bois. De riktigt klara målchanserna kanske inte var så många, men Tranås la massor med puckar på mål och med jämna mellanrum gav det utdelning. 0-1 kom i powerplay där Calvyn Watson drar upp pucken i plockkrysset, 0-2 hade samma målskytt, där Sandberg var skymd på ett skott högt i slottet, och 3-0 var ett friläge som avslutades i gubbhörnet. Med sex minuter kvar av perioden så kom powerbreaket. Det gav en rejäl vändning i momentumet i matchen. För efter det var det Bois, Bois och så Bois. Tranås hade någon enstaka spelvändning, men de långa Tranåsanfallen lyste helt plötsligt med sin frånvaro. Bois mixtrade om i formationerna (utom förstakedjan) och började spelade mer resolut, man ökade intensiteten i skridskoåkningen och helt plötsligt var det Bois som fick de långa anfallen och chanserna. Det gav också utdelning. Bois förstakedja var magisk matchen igenom och det är också de som tar hand om målskyttet. 1-3 kommer när Ludwig Wistén hittar Jesper Lindén framför mål och han direktstöter in pucken stolpe in på plocksidan. 2-3 kommer strax efter, denna gång var det Ludwig Wistén som var sist på pucken när han slår in en retur i öppen kasse. Och det var verkligen match igen inför den tredje perioden.

Bois fortsatte på inslagen väg i den tredje perioden. Bois malde och malde, och Tranås levde på omställningar. Bois lägger mycket puckar på mål och den dansar precis utanför vid flera tillfällen, vid något så glider den bakom Viggo Andrén i Tranåskassen, men han hinner liggande fiska upp den med plocken. Men när Anton Blomberg, efter ett riktigt långt Boisanfall, krutar på för kung och fosterland så står till slut målnätet som en strut och det var kvitterat. Bois fortsätter trycka på för en ledningspuck men något mer mål blir det inte. Istället är det faktiskt Tranås som är närmast med bara sju sekunder kvar efter en spelvändning, men Sandberg räddar tre gånger om, varav den sista var riktigt svettig, och en poäng på så sätt.

I sudden sedan har Bois ett friläge genom Jesper Lindén, men han blir upphakad i sista sekund, spelet vänder och Erik Brissle kan runda en vid det laget helt slutkörd Jesper Lindén, och avgöra med 3-4-målet bakom Sandberg.

Bleka 10-15 minuter i den andra perioden var Bois fall denna match, men poängen laget ändå tog kan visa sig vara otroligt viktig. Nu måste både Skövde och Visby vinna båda sina sista matcher samtidigt som Bois förlorar sin sista mot Kristianstad, för att Bois inte ska spela slutspel. Det ser minst sagt lovande ut!