Kraftfull forward klar för Brödernas/Väsby

Vi hälsar Enköpings skyttekung, Tim Friberg varmt välkommen till Brödernas/Väsby. Han gjorde 37 poäng för seriekollegan den förra säsongen och var i och med det lagets stora offensiva spets framåt.

Likt vin som tenderar att bli bättre med åren, så kan vi se en liknelse med senaste förvärvet Tim Friberg. Tim som fyller tjugonio år i december har en form- och poängkurva som bara blivit fränare och vassare ju äldre han blivit. Den gångna säsongen så kan man väl säga att den hundranittiotvå centimeter långa och nittiofyra kilo tunga forwarden, fick sitt absoluta genombrott som en toppspelare i Hockeyettan. Det eftersom han smällde in hela nitton mål och spelade fram till nästan lika många på endast trettiotvå spelade matcher. Med det var han en av ligans poängstarkaste spelare den gångna säsongen.

Men Tim är så mycket mer än så. Framför allt så är han en riktigt bra karaktär och en ledare även utanför isen. Den gångna säsongen i ESK var han lagets kapten och styrde deras skuta på ett absolut föredömligt bra sätt.

Tim är ursprungligen från Uppsala och Almtuna är moderklubben. Sin seniordebut gjorde han dock några mil söderut, i Wings, där han startade sin seniorkarriär säsongen 2014/2015. Därefter har det blivit spel i USA samt med norrlandsgängen SK Lejon samt Teg förutom sejourerna i Wings och Enköping.

Totalt har han spelat över tvåhundra matcher i Hockeyettan där hans kraftfulla spel gjort honom till en sevärd spelare. Det goda spelet ledde honom även till ett proffskontrakt i Polen under vårsäsongen 2023 där han bevisade att hans målsinne även fungerar på den nivån. Men nu blir det alltså spel i Brödernas/Väsby och vi är väldigt glada över det energifyllda tillskottet till vår forwardsbesättning.

Sportchef Tom Tärnströms om Fribergs intåg till truppen:

-Tim är en målfarlig forward med ett riktigt bra skott samt en intressant tyngd och fart i sitt spel. Han har de tre senaste säsongerna haft ett målsnitt på nästintill 0,5 mål per match vilket är väldigt bra siffror. Det ska bli spännande att se vad Tim kan uträtta i vår miljö.

Krister Holmgren

Foto: Håkan Hagman