På återseende

Återtåget

Efter att vi sonderat terrängen bland spelare, ledare och övriga som aktivt är en del av vår verksamhet så har vi beslutat att fokus nu är ett snabbt återtåg till Hockeyettan. Vi har sedan avancemanget till Hockeyettan visat att vi hör hemma där med deltagande i slutspel 5 av 6 säsonger och det är inte på sportsliga grunder vi nu skall spela i Div 2.

Arbetet med att skapa förutsättningar för att lyckas med ett återtåg har redan startat och organisationen brinner av revanschlusta. Men för att klara en snabb återkomst till Hockeyettan och över tid etablera oss i ligan så är det inte bara det sportsliga vi behöver lyckas med. Även det organisatoriska måste förändras. Därför så kommer arbetet delas upp i två delar. 

Sportsligt: Här gäller det för Sportchefen att bygga ett lag som har de kvaliteter som behövs för att klara ett avancemang och för huvudtränaren att se till så att inställningen och fokus är där den måste vara. 

Organisatoriskt: Parallellt med den sportsliga verksamheten så måste organisationen ses över och förändras så t o m tondöva jurister och revisorer på Svenska Ishockeyförbundet klarar av att se att Strömsbro IF är en välskött förening. 

Det som nu genomförs kommer kräva resurser. Inte bara ekonomiska även om det är grundläggande att vi framöver kan visa på en ekonomi i balans och ett eget kapital som uppfyller Svenska Ishockeyförbundets krav för elitlicens. Vi kommer också att behöva utöka organisationen med roller och ideella resurser. Skall vi klara ett återtåg och etablera oss i Hockeyettan så behöver vi vara minsta lika bra utanför isen som på isen.