Tungt nyförvärv till Bois!

Mariestad Bois i samarbete med Hemtrevligt i Skaraborg och glädjen att presentera ett riktigt tungt nyförvärv, i dubbel bemärkelse. För från Kristianstad ansluter 197 cm långe och 90 kg tunge yttern Wiggo Weinö. 21-åringen var en viktig del i det Kristianstad som var snubblande nära att nå allsvenskan säsongen som gick, men efter deras degradering av ekonomiska orsaker så väljer han alltså nu att följa med Kevin Engvall till Skaraborgs stolthet.

Välkommen till Bois!

– Ja stort tack, stort tack!

Kan du presentera dig lite för oss?

– Jag är 21 år, kommer ifrån Floda utanför Göteborg, moderklubb Lerum. Jag gick sedan hockeygym i Karlskoga, och spelade även juniorhockey i Malmö och Rögle, men senaste säsongen spelade jag i Kristianstad.

Ja där var du med på en riktig resa som sånär ledde hela vägen till allsvenskan, det måste varit häftigt att vara med om?!

– Ja det var en otroligt rolig säsong, med ett ruskigt bittert slut. Vi hade en bra känsla fram till sista tre matcherna där vi ger bort det, men en lärorik säsong att få som förstårssenior.

Vad hade du för roll där?

– Det pendlade mycket, vissa matcher hade jag en ledande roll där jag fick spela mycket, även powerplay, men andra matcher en mer gnuggarroll,. Så jag har känt på och kan spela i alla delar av en laguppställning.

Vad trivs du bäst i för roll?

– Med tanke på mina sista år i juniorerna så skulle jag säga att jag trivs bäst i en offensiv roll, där jag kan spela både powerplay och boxplay, och vara ett hot på isen offensivt, att vara en pålitlig spelare.

Vad ser du som dina styrkor annars som spelare?

– Det skulle vara min storlek och mitt skott, det är det främsta, men jag kan också vara jobbig att möta, en retsticka skulle jag säga.

Varför blir det Mariestad för din del?

– Det blev ett snöpligt slut med Kristianstad, så man stod utan kontrakt, men jag fick ett bra snack med Mariestad, både med Ronny (Helander) och Filip (Törnqvist), så det lät lockande att få spela med Mariestad.

Du har varit inne på det lite grann, men vad vill du bidra med?

– Jag vill vara en bidragande spelare både offensivt och defensivt, även om offensiven är min starkaste kanske del kanske, även om jag inte fick ut det fullt ut förra säsongen kanske. Men jag vill bidra framåt och vara en underhållande spelare att titta på.

Vad är ditt mål med säsongen?

– Det är främst att ta oss till allettan och sedan har vi ett lag som kan nosa på att ta oss upp, man vill alltid spela de sista matcherna i april, så det skulle jag vilja säga måste vara målet.

Du känner redan Kevin Engvall då också han kommer från Kristianstad, hur känns det att ha Kevin i laget?

– Det är alltid skönt att det finns någon man är bekant med, det är en grym hockeyspelare och en skön kille att ha i laget, så det är skönt med honom på plats med.

Hur mycket ser du fram emot säsongen nu då?

– Det känns som det varit världens längsta sommar, så det ska bli ruggigt kul att få köra igång på riktigt.

Och sommarträningen har du väl skött ordentligt?

Det har jag definitivt gjort. Det har varit så mycket ovisst i hockeylivet annars, men sommarträningen har jag i alla fall kunnat sköta, så det har jag definitivt gjort.

Wiggo på eliteprospects

Kevin Engvall var lagkompis med Wiggo i Kristianstad, så här är hans omdöme om Wiggo.
”Wiggo är en väldigt stor spelare, och otroligt skicklig för att vara så stor som han är. Rörlig, snabb och skjuter hårt. Han är en playmaker på isen, men kan smälla på när han blir tjurig. Han spelade mycket och gjorde bra ifrån sig. Stod bland annat framför mål i powerplay. En bra lagkamrat är han med, så det är kul att få in honom i laget!”

Sportgruppen om Wiggo:
”Wiggo är en spelare vi studerat noggrant sedan i våras, samt fått fina referenser på. När chansen nu dök upp var det inget att tveka på att plocka in honom. Wiggo kommer bidra med både styrka och skicklighet och blir därmed sista pusselbiten i sportgruppens lagbygge. Vi kan också tillägga att i och med att Bäcken fick nekad licens kommer vi istället att möta Andreas Applegrens Grästorp i två försäsongsmatcher, den 21/8 i Grästorp och den 11/9 kl 19 i Mariestad.”  

Till sist:

Hemtrevligt i Skaraborg har tagit fram ett perfekt erbjudande för dig som BoISare! Boka ett hemstädabonnemang och få 500kr rabatt, varav 250kr går direkt tillbaka till BoIS!*

Kontakta Hemtrevligt i Skaraborg på 073-041 99 02 alternativt [email protected] och uppge att du vill stötta BoIS med ditt städabonnemang.

 

* Detta gäller om du bokar ett abonnemang på minst 3 timmar varannan vecka. Gäller vid första städtillfället.