Klart: 36 lag i Hockeyettan säsongen 24/25 * Malung, Värmdö och KB 65 tackar nej till vakanta platserna * Arbetet med serieindelningen

Hockeyettan säsongen 24/25 kommer att avgöras med 36 lag.

Detta efter att de tre lagen som erbjudits de vakanta platserna – Malung, Värmdö och KB 65 – tackat nej.

Kommande vecka inleds arbetet med en ny serieindelning med tillhörande spelschema.

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM  * SILLY SEASON * KLIPP BEST OF 23/24

 

22 juli avslog Överklagandenämnden samtliga överklaganden och fastställde Licensnämndens beslut att fyra klubbar (Kristianstad, Strömsbro, KRIF och Bäcken) nekas elitlicens och flyttas ned till Hockeytvåan.

Samma dag fick tre lag som slutade trea i sina kvalserier i våras frågan om spel i Hockeyettan 24/25.

Malung och Värmdö tackade tidigt nej och nu kommer samma besked från KB 65.

– Efter noggrant övervägande och diskussioner i styrelsen, tillsammans med marknadsgruppen och sportgruppen så har KB65 Hockey kommit fram till beslutet att tacka nej till den erbjudna platsen i Hockeyettan, skriver klubben på Instagram.

***

Så vad händer nu då?

Inga fler lag kommer tillfrågas om de vakanta platserna och därmed kommer Hockeyettan säsongen 24/25 avgöras med 36 lag.

Kommande vecka inleds arbetet med en ny serieindelning, och tillhörande spelschema, och det publiceras så fort det är fastställt.

– Vi har en ambition att göra så få förändringar som möjligt mot det spelschema som redan publicerats, men justeringar kommer att vara nödvändiga när vi har alla förutsättningar och lag klara, sa Magnus Mårtensson, tävlingschef på Svenska ishockeyförbundet, i ett tidigare pressmeddelande.

Överklagandenämnden avslår samtliga överklaganden * Fyra klubbar flyttas ned till tvåan * Klartecken för Pantern * Läs förbundets pressmeddelande här