Sundsvall Hockey startar upp Damlaget igen

Nu står det klart att det blir återstart för föreningens damlag. Ett lag är anmält till HockeyTvåan Norra säsongen 2024/25. (På bilden f.v. är spelarna Felicia Sånnevall, Lina Säterberg, Madelene Bergström och Elsa Lake från Damlaget).

-Redan den säsongen vi körde igång Herrlaget bestämdes att vi skulle ha ett Damlag i framtiden men att det är den egna verksamheten som skulle bestämma när. Dvs att när det åldersmässigt kommer upp tillräckligt många spelare så att vi kan bilda lag.

Vår tjejverksamhet har sakta men säkert vuxit år från år och inför den här säsongen fanns så många att det bestämts att dela upp våra tjejer i 2 grupper. I den äldre gruppen finns nu flera spelare som kan spela Damlagshockey och under våren/sommaren tillkom också förfrågningar från fd Sundsvallsspelare och ledare som varit verksamma i andra föreningar om möjligheten att spela Damlagshockey i Sundsvall Hockey igen.

Så nu finns verksamheten med både spelare och ledare redo att spela Damhockey igen så då kör vi och adderar återigen Damhockeyn till vår växande förening.

Säger Lars Johansson, ordförande, IF Sundsvall Hockey.

-Fantastiskt kul att vara tillbaka i föreningen Sundsvall Hockey igen, där man redan som liten grabb promenerade från Bosvedjan genom gångtunneln under E4:an och såg många spännande hockeymatcher på Gärdehov. 2001 började jag som ledare i hockeyskolan, var sedan några år med som tränare i Sundsvalls ungdomslag. Och då jag själv har en dotter som spelar ishockey ville jag tidigt arbeta för att det skulle finnas en fortsättning även där i Sundsvall. Så när föreningen senast hade ett damlag var jag såklart engagerad där också.

Efter några år med arbete för andra föreningar så känns det nu som att cirkeln sluts då man är tillbaka där allt började. Och att då få vara med och starta upp ett damlag här igen känns otroligt roligt, spännande och viktigt. Och det med helt andra förutsättningar på spelarsidan än senast. Nu har Sundsvall ett 40-tal tjejer som spelar ishockey plus ett antal i hockeyskolan.
Det är generellt många flickor som slutar med sin idrott när de är runt 15 år, så damlaget kommer även där fylla en viktig funktion med att visa det finns möjlighet till fortsatt spel i klubben.

Vi har nu anmält damlaget till division 2 norra, men ambitionen finns att klättra för att som nästa steg bli ett stabilt lag i NDHL. Så vi hoppas att fans, näringsliv och kommun nu är med och stöttar oss på vår fortsatta resa med kommunens just nu enda damlag i ishockey. Vi syns på Gärdehov i vinter.

Säger Håkan Sundqvist, lagledare Damlaget.

-När vi påbörjade resan med Sundsvall Hockeys flick- och tjejverksamhet kunde jag inte drömma om att vi så snart skulle kunna ställa upp med ett representationslag på damsidan, en otrolig inspirerande sits och jag är tacksam för att även fortsättningsvis ha möjligheten att vara involverad och skapa förutsättningarna för flickor att börja i Tre Kronors Hockeyskola och spela sig igenom ungdoms- och junioråren för att slutligen spela seniorhockey i sin moderförening, det är stort!

Säger Lars Antonsson, assisterande tränare Damlaget.