ÅRSMÖTET: Redogörelse ekonomin.

Vid gårdagens årsmöte presenterades ekonomin för verksamhetsåret 2023-2024 där omsättningen var 16 567 109:- med ett minusresultat på 146 409:-, första gången på 10 år föreningen visar ett negativt ekonomiskt resultat.

Bildtext: Anders Schmidt, i mitten och ny ordförande i HHC, tackar av Janne Sjödén, vänster, och Mats Jonsson, höger, för deras insatser i föreningens styrelse.

HÄR hittar du styrelsen för verksamhetsåret 2024-2025.

Återblick 2023-2024

Huvudanledningar till denna avvikelse är byte av materialleverantör där kostnaderna ökat långt över vad som budgeterats på grund av bristande kvalitet på de klubbor som levererats vilket resulterat i en ökad förbrukning på ca 30 %. Viss ersättning har erhållits från leverantören och kommer även att utgå för kommande säsong.

Kvalserien till HockeyAllsvenskan har även bidragit negativt till resultatet, trots högsta publiksnittet (1276 i publik per match), så täcker inte intäkterna kraftigt ökade kostnader för långa resor samt ökade kostnader för logi, löner och material.

TV-avtalet har också bidragit negativt då det ej nått upp till förväntad nivå.

Dessutom har de allmänna kostnadsökningarna till följd av en ökad inflation påverkat resultatet negativt och att både J18 och J20 kvalspelat har medfört ökade resekostnader mer än budgeterat.

Positivt så har utfallet för föreningens sponsor- och biljettintäkter ökat gentemot lagd budget och föreningen fortsätter på den positiva inslagna vägen att utveckla befintliga och nya partnerskap.

Åtgärdsplan 2024-2025

Intäkterna för 2024-2025 prognostiseras på goda grunder att bli minst i nivå med föregående verksamhetsår. Detta baserar på redan skrivna avtal med föreningens stora sponsorer.

För att nå en budget i balans och återstålla det egna kapitalet på 10% av intäkterna (krav för att spela i Hockeyettan) så har spelarbudgeten minskats samt materialkostnaderna kommer att sänkas.

Åtgärder har även påbörjats för att ytterligare sänka våra personalkostnader inom marknad, tränare och övriga ledare.

Med ovanstående beskrivna åtgärder samt ett skärpt kostnadsmedvetande i föreningen är prognosen att föreningen kommer att kunna uppfylla licenskravet om ett eget kapital på 10 % av intäkterna = 1.671 tkr för budgetåret 2024-2025.

Handlingsplan

Föreningen har därför skickat in en handlingsplan för verksamhetsåret 2024-2025 till Svenska Ishockeyförbundets licensnämnd där HHC beviljas licens för spel i Hockeyettan säsongen 2024-2025. Beslutet från licensnämnden i sin helhet:

”Licensnämnden har gått igenom inskickad årsredovisning och övriga underlag. Vid nämndens prövning inför säsongen 2024/2025 konstaterar nämnden att Hudiksvalls HC inte redovisar tillräckligt eget kapital. Föreningen har inlämnat en handlingsplan som bedöms vara realistisk. Föreningen uppfyller övriga i reglementet angivna villkor.

Baserat på detta har Licensnämnden beslutat att bevilja Hudiksvalls HC licens för spel i Hockeyettan säsongen 2024/2025 men påminner om femårsregeln under punkt 3.2 i licensreglementet, enligt vilken en sådan dispens endast kan ges en gång under en femårsperiod (om inte ytterligare dispens kan lämnas enligt styrelsebeslut).”

För mer information kontakta:

Hudik Hockey
Ordförande
Anders Schmidt
Mobil: 070-5505486