Vinst mot Piteå HC i första träningsmatchen

Kiruna IF vinner säsongens första match mot Piteå HC med 3-1. Det var en jämn match där Kiruna avgjorde matchen i öppet mål.

Första perioden går som sig bör när det första träningsmatchen på en ny säsong inte till historien som den bäst spelade. Piteå var det laget som hade större delen av perioden men det var hemmalaget som gjorde det första målet genom Hampus Hagström efter tolv minuters spel. Piteå kom till några kvitteringschanser utan att få in pucken bakom en stabil Ludvig Christoffersson.

Spelet blir lite jämnare i den andra perioden och chanserna avlöser varandra med jämna mellan rum. Piteå får även in en kvittering när Oskar Lundkvist hittar en lucka nära stolpen på Ludde. Kiruna börjar efter kvitteringen att få lite mer tryck och man spelade över minuten under en avvaktande utvisning på Piteå spelare. I efter följande PP-spel hade man svårt att komma igång med sitt spel.

Sista delen av matchen så är det rätt jämnt spelmässigt men där Piteå hade dom farligaste chanserna framför Christoffersson men Kiruna-spelarna gjorde det bra och man vann ofta andra puckarna och kunde där med städa undan returerna. Efter halva perioden får Kiruna ner pucken i anfallszonen, vilket resulterar i att kaptenen Philip Kemi skickade in ett flipp som gick just under ribban på Johannes Sundström. Kiruna spelade sen lite på sin ledning och med 3:40 kvar av perioden tar Piteå time-out och man plockar ut sin målvakt. Man får några bra läggen för att kvittera men det är hemmalaget som får sista ordet då nya Kiruna-spelaren Matej Galbavy skickar in 3-1 pucken från blålinjen.

(Foto: Max Zackrisson)