Marwin Wedemo i debutmatchen. FOTO: SOFIE ALEXANDRA KITTERØD

Jag är förvånad över att spelet satt så bra!

Marwin Wedemo är en ny, ung back som anslöt till Bois inför säsongen från Vännäs. Han, liksom hela laget, stod för en imponerande stark insats i den första träningsmatchen för säsongen när Grästorp besegrades. Så stark att den faktiskt överraskade även Marwin lite grann.

Marwin Wedemo: Nu är det några dagar sedan ni spelade första matchen för säsongen mot Grästorp, vad var dina intryck ifrån den?

– Jag tycker vi spelade bra! Vi kom ut bra i förstaperioden, sedan gick vi ner lite i tempot i andra tyvärr, men sedan i tredje perioden stängde vi ner det rätt bra. Så en positiv match och skönt med vinst direkt.

Jag tyckte att ni kom ut riktigt starkt och fartfyllt, vad hade ni pratat om inför matchen?

– Det var att försöka komma ut riktigt starkt och att tänka på försvarsspelet, det är det vi tränat på mest. Men ut och köra och sätta en vinnarkultur direkt.

Du pratade med mig i en tidigare intervju att du ville komma till ett lag som vann mycket matcher, hur skönt var det då att vinna direkt?!

– Det var riktigt skönt att starta med en vinst och så kan vi bygga på det.

Vad gör ni bra i matchen?

– Vi spelar stabilt. Vi sätter stopp på dem direkt och sätter upp puckarna på forwards direkt och får snabba spelvändningar. Alla verkade pigga och fräscha, så det var bara att köra på.

Och din egen insats, jag antar att du är supernöjd?!

– Ja det var en kul förstamatch, jag försökte bara spela stabilt.

En sak jag imponerades av var att du hela tiden var i rörelse, du blev aldrig bekväm…

– Ja det försöker jag ha i min spelstil att åka mycket skridskor och sätta fart på spelet hela tiden och inte bli för bekväm.

En annan sak var att du tacklades så fort läge gavs!

– Jag försöker så mycket det bara går, framför allt i försvarszonen så man sätter stopp i spelet. Det spelet vi vill ha går ut mycket på att sätta stopp på deras anfallsförsök tidigt, och att överbelasta och snabbt vinna pucken.

Är du förvånad över tempot ni lyckades sätta upp, det var ändå första matchen för säsongen…?

– Nej egentligen inte, för det har känts väldigt bra på träningarna, så jag är inte så förvånad. Men jag är lite överraskad över att spelet i sig stämde så väldigt bra, att spelsystemet kan sitta så snabbt, det brukar ta tid, men det är ju bara positivt.

Ja vad gillar du spelsystemet, att sätta hård press över hela isen?

– Jag tycker det är riktigt bra, särskilt när vi har så många skickliga spelare som har bra fart, att man använder sig av det. Annars kan man spela mer passivt med, men det passar bra in med laget vi har.

Du bildade backpar med Manne Håkansson, hur tycker du att ert samarbete funkade?

– Det funkade bra, han är en bra back. Sedan testar man runt lite under försäsongen, så vi får se hur det blir nästa gång, men det var kul att spela med Manne. Vi har ganska lika spelstil, vi pratade mycket innan om att går en upp så täcker den andra bakom och det tyckte jag funkade bra, så vi hade en bra kemi.

Nu har du varit här i Mariestad i snart tre veckor, hur har de första veckorna varit?

– Toppen! Jag trivs bra här nere, det är en seriös förening och en fin stad att vara i.