Rivalernas kamp i SCA-cupen – vinnaren donerar 50 000 kr

Rivalernas kamp i SCA-cupen – vinnaren donerar 50 000 kronor: “Känns bra i hjärtat”

Initiativet som berör både hjärta och själ har redan nu fått de deltagande klubbarna att kämpa för något större än enbart seger.
För första gången någonsin prisas SCA-cupens vinnare tack vare ett nytt samarbete och får 50 000 kronor att donera till ett välgörande ändamål.
– Vi på Bonnier News vill bidra till att stötta de fantastiska organisationer som finns och jobbar för att hjälpa människor som verkligen behöver det. Vi är väldigt stolta och glada över att stå bakom detta, säger Mattias Wallström.

Bonnier News, som har säkrat sändningsrättigheterna för SCA-cupen fram till 2028, sänder matcherna via Expressen, Sundsvalls Tidning, Örnsköldsvik Allehanda och Tidningen Ångermanland. I samarbete med cuparrangören Sundsvall Hockey har parterna tagit fram det nya konceptet, där varje lag tävlar för ett särskilt välgörande ändamål. Vinnaren får sedan glädjen att överlämna 50 000 kronor, ett bidrag som kan göra stor skillnad i många människors liv.
– Vi är väldigt glada över att utveckla vårt samarbete med Sundsvall Hockey och med detta nyinstiftade förstapris så höjer vi statusen ytterligare på anrika SCA-cupen, säger Bonnier News rättighetsredaktör Mikael Nordstrand

Cupgeneralen Daniel Koskinen välkomnar initiativet.

– Det känns förstås väldigt fint och bra i hjärtat att ge klubbarna möjligheten att skänka pengar till de som verkligen behöver det.

Björklöven har valt att spela för Hjältarnas Hus, bara 300 meter ifrån universitetssjukhuset i Umeå där svårt sjuka barn och deras familjer får en chans till en fungerande vardag. För sportchefen Per Kenttä var valet enkelt. 

– Vi har haft ett långvarigt samarbete med Hjältarnas Hus, och deras arbete för barn i svåra situationer är otroligt viktigt. Att kunna bidra till deras verksamhet känns både naturligt och bra. De skänker ljus i tillvaron till drabbade barn och familjer, säger Per Kenttä.

Modo Hockey har istället riktat sitt engagemang mot Icebreakers, en stiftelse som stöder sjuka och handikappade barn i Västernorrland. Sportchefen Henrik Gradin ser den lokala förankringen som central. – Att stiftelsen är verksam och hjälper barn i Västernorrland betyder mycket för oss. Att spela för en god sak ger alla ledare och spelare extra motivation att vinna och bidra till något som är betydelsefullt, säger Henrik Gradin.

Timrå IK, å sin sida, har valt att spela för Lekterapin i Sundsvall, en plats där sjuka barn kan leka och få en paus från vardagens utmaningar. Även här finns en stark vilja att göra skillnad, något som ger extra nerv åt turneringen.

– Vi på Timrå IK vill vara mer än bara ett hockeylag – vi vill vara en del av vårt samhälle. Genom att stödja Lekterapin på Sundsvalls sjukhus kan vi bidra till att ge barnen en ljusare tillvaro under en svår tid i deras liv, säger Timrå IK:s sportchef Kimmo Kapanen. 

Sundsvall Hockey, arrangören bakom SCA-cupen, spelar för Kvinnojouren i Sundsvall, en organisation som ger stöd och skydd till våldsutsatta kvinnor och barn.
–  För oss känns det viktigt och bra att spela för Kvinnojouren i Sundsvall. Vi vill uppmärksamma och stötta det fantastiska arbete de gör, säger Daniel Koskinen, som också är marknadsansvarig i Sundsvall Hockey.

SCA-cupen har därmed blivit mer än en vanlig ishockeyturnering – den har förvandlats till en kamp för att göra gott. Vem som än står som segrare kommer att kunna glädjas åt att deras insats på isen kan förbättra livet för utsatta familjer, barn och individer. Det är hockey med hjärta, och en seger för alla inblandade.

Läs mer om organisationernas arbete här.

Hjältarnas Hus

Icebreakers

Lekterapin Sundsvall

Kvinnojouren Sundsvall