Svag tredjeperiod sänkte ESK i seriepremiären

En svag start på den tredje perioden sänkte Enköpings SK i  söndagskvällens seriepremiär hemma i Bahcohallen mot Sollentuna. Och när gästerna väl fick grepp om matchen så släppte man inte taget utan kunde till slut ta med sig en säker 4-1-seger hem till Sollentuna.

Se matchens höjdpunkter >>

Efter två perioder såg det ganska bra ut för Enköping i hemmamötet mot Sollentuna i seriepremiären av Hockeyettan Östra.

Wiggo Gramme hade satt lagets första mål i mitten av den andra perioden och även om gästande Sollentuna tilläts kvittera i periodens slutskede, inte helt rättvist sett till matchbilden i andra perioden, så kändes ESK ändå som det aningen starkare laget så långt in i matchen.

Men när pucken släpptes i den tredje perioden var det som om hemmalaget satt kvar i omklädningsrummet.

Hade det inte varit för ett flertal vassa räddningar från hemmamålvakten Viktor Andersson direkt i den första minuten, så hade det ringt i målklockan ganska direkt.

Men till slut kunde inte heller Viktor stå emot. Innan perioden ens var fyra minuter gammal hade Sollentuna gjort två mål fram till 3-1 och uppförsbacken var enorm för ESK.

ESK hade förtvivlat svårt att få till någon större offensiv kraft i jakten på reducering, även om man skapade några chanser som i ärlighetens namn borde ha gett resultat.

Exempelvis på Axel Knudsens möjlighet på bilderna nedan, där en Sollentunaklubba mirakulöst räddar på mållinjen.

Sollentuna, nykomlingar i serien, visade sedan upp en imponerande effektivitet när man sedan mer eller mindre stängde ner matchen. Stora delar av tredje perioden var förlagd i ESK:s försvarszon fastän hemmalaget ju skulle trycka på för att komma ifatt målmässigt.

4-1 kom i tom målbur med drygt 1,5 minut kvar, men det saknade praktisk betydelse för då hade redan ESK känts som ett slaget lag i flera minuter.

Som den tredje perioden utvecklades sig kan man inte säga annat än att Sollentuna vann rättvist och premiären kan inte sammanfattas som godkänd för ESK.

Nästa match är redan på onsdag mot Huddinge, som förlorade sin premiär mot Surahammar.

ESK – Sollentuna 1-4 (0-0, 1-1, 0-3)

Skott: 29-28 (5-9, 13-8, 11-11)

ESK:s mål: Wiggo Gramme

Publik: 176 st