Vi ska ha revansch!

Efter en skön seger borta mot Falun igår så är det snabbt upp på hästen igen, för redan imorgon väntar det ny match, denna gång mot ett Forshaga som vi förlorat dubbelt upp emot under träningsmatcherna. Men Ronny Helander är säker på sin sak:
– Vi ska ha revansch imorgon!

Det blev en skön seger med 4-0 mot Falun igår, vad har du för tankar om matchen?

– Att det var skönt att vinna och stundom spelar vi bra och stabil hockey, sedan varvar vi det med lite mindre bra grejer, men en stabil och rättvis seger.

Vad gör ni bra?

– När vi kommer samlat med fart och får en pass in centralt och sedan en pass ut på kanten, och tar in pucken på mål och läggen den in på mål, då får vi ett snabbt och bra spel. Sedan blir det korta stunder när vi håller i pucken för länge och då får vi inte farten vi vill ha. Sedan slår vi bort lite för enkla passningar, så det finns saker vi kan göra bättre, även om vi generellt gör en bra match.

Finns det någon spelare du vill lyfta fram?

– Wiggo gör en riktigt bra match med mål och tre poäng, sedan har Sandberg har några jobbiga lägen med frilägen och under numerära underlägen, så det är två som är värda att lyftas. Även Wedemo satte bra fart på grejerna, och gör mycket bra.

Vad betyder segern?

– Det är alltid skönt med seger, vi tävlar om poäng och då är det skönt att ta dem med. Falun borta är en lurig match, alla räknar med att man ska vinna dem, så egentligen är känslan att man bara kan förlora dem, men är man inte 100 så förlorar man, så bra är alla lag. Så det var skönt att vinna och hålla nollan och bygga självförtroende i gruppen.

Det är tätt mellan matcherna nu, redan imorgon är det dags för match mot Forshaga. Vad har du för tankar inför den?

– Det ska bli kul, vi förlorade hemmapremiären och vi har dubbla förluster mot dem under träningsmatcherna, så nu ska vi ha revansch! Det gör skillnad när det är folk på läktarna, så imorgon ska vi ta dem.

Vad ska ni göra bättre så att ni slår dem denna gång?

– Vi måste tävla i varje moment, där uppe så var vi klart bättre första tio i alla tre perioder men var sämre andra halvorna, och här uppe hade vi matchen men så får de några snabba spelvändningar och vänder matchen. Så det gäller att spela smart och vara vakna på det. Sedan har vi skapat mycket lägen, men det gäller att omsätta det i mål med, det gäller att ha killerinstinkten när lägena dyker upp.

Hur ser skadeläget ut?

– Det är oförändrat, så vi har samma trupp som senast, utöver att Oskar Karlstam är med som backupmålvakt. Sedan blir det lite ändringar i formationerna då Adam Karlsson kliver in.

Av Krister Holm

Foto Sofie Alexandra Kitteröd