Inför Norrortsderbyt- tidig seriefinal mot Brödernas

Rickard Pärmeteg. Foto: Fodsportfoto (Instagram)

Ikväll är det dags för en av säsongens tuffaste möten – Norrortsderby mot Brödernas och en tidig seriefinal i Hockeyettan. 😉 Vårt lag åker till Väsby för att ta sig an Östras stora favorit, Brödernas. Det är inte bara ett derby, utan också en match som kommer att ge en tidig indikation på var vi står i serien. Pucken släpps klockan 18:00.

Head Coach Greg ser fram emot utmaningen och betonar vikten av att stå emot Brödernas starka offensiv:

”Ja, vi möter ligans bästa lag och vi vet att det blir tufft där ute! Men vi ska åka dit och göra det jobbigt för Väsby, vi ska fortsätta kriga på och våra unga spelare ska ta lärdom av det här. Vi måste vara starka i försvarsspelet och vi kommer inte att backa undan. Det ska bli kul för våra unga killar att möta ligans stora favoriter i seriespelet.”

Det råder ingen tvekan om att det blir en utmaning för våra spelare, men inställningen är att ge allt och fortsätta bygga på det hårda arbetet som har präglat försäsongen.

Förberedelserna inför kvällens match mot Brödernas påminner om den tuffa träningsmatchen den 13 september, där Brödernas visade sin klass med en 5-1-seger. Första perioden var en uppförsbacke för oss, med 0-4 när signalen ljöd. Men andra perioden visade på vårt lags styrka, där vi reducerade, träffade ribban och skapade fler vassa målchanser.

Mio Bubini stod för vårt mål i matchen, och trots resultatet var Greg nöjd med lagets prestation i de sista två perioderna.

”Vi startade bra de första tre-fyra minuterna av första perioden, sen blev vi överkörda! Det var inget snack om det – vi gjorde många misstag och Brödernas tog vara på det, då vi stod på hälarna. Men i andra och tredje perioden var vi fullt i linje med vad vi vill vara. Vi skapade chanser, och även om Brödernas har ett jättebra lag så är jag jättenöjd med de två sista perioderna! Det är den väg vi ska vandra nu.”