Veckans lag #39 – expertens val * ”En riktigt stor stjärna på Hockeyettan-nivån” * Kommentarer om alla spelare!

Dags för säsongens andra Veckans lag i Hockeyettan.

Vilka spelare kom med den här gången?

Här är experten Mikael Mjörnbergs val.

Här är Veckans lag #39.

STÖTTA DITT LAG – KÖP ABONNEMANG PÅ HOCKEYETTAN PLAY!

 

Måndag och såklart för ett nytt Veckans lag här.

Det var ju en hel del matcher förra veckan med fajter onsdag, fredag, lördag och söndag (en kort summering av söndagens fajter hittar ni här).

Vilka sex spelare stack ut lite extra och tar plats i säsongens andra Veckans lag?

De här, enligt experten Mikael Mjörnberg.

Här är Veckans lag #39 med kommentarer om alla utvalda.

LÄS MER HÄR – allt du behöver veta om abonnemangen 24/25!

MÅLVAKT

* Kalle Andersson, Tyringe

Efter sex raka säsonger borta i Nordamerika vände den 25-årige stockholmaren tillbaka till svensk hockey som en fullständig doldis inför den här säsongen i Hockeyettan, men han har inte låtit vänta med att presentera sig. Andersson hamnade i Tyringe via rekommendationer till tränaren Mats Lusth och har klivit fram som en solklar etta i öppningen av serien. Veckan som gick gjorde han två urstarka insatser mellan stolparna, motade totalt 61 skott och landade en räddningsprocent en bit över 93%. Han var en starkt bidragande orsak till att skåningarna kunde skrällvinna mot storfavoriterna från Västervik.

Andersson. FOTO: HENRIK EBERLUND/TYRINGE HOCKEY

BACKAR

* Daniel Gunnarsson, Visby/Roma

Den tungt SHL-meriterade backen har i första hand värvats till Gotland för sin stabila defensiv och sina egenskaper som ledare. Han ska vara med och ta föreningen framåt och bli redo för att göra en allvarligt menad attack mot Hockeyallsvenskan inom de närmsta åren. Men i veckan har han visat upp en förmåga att vara med och driva offensiven också. Visby/Roma hittade upp på vinnarspåret med två stabila viktorior och mer ofta än sällan var backgeneralen på isen när pucken ramlade i nät framåt. Gunnarsson noterades för tre assistpoäng mot så väl Surahammar som Enköping.

Gunnarsson. FOTO: HAMPUS NORRSTRÖM

* Gustav Berglund, Brödernas/Väsby

Det är många som har väntat på att den där potentialen som så uppenbart finns där hos Detroit-draftade Gustav Berglund ska blomma ut i sin fulla prakt i Hockeyettan och kanske är stunden nu kommen. 23-åringen har klivit fram som ett potent offensivt hot med dundrande skott i veckan och hittade nätet mot både Wings och Sollentuna. Faktum är att backen gjort mål i tre raka matcher och redan nu gjort fler mål än vad han gjorde på hela säsongen för Karlskrona ifjol.

Berglund. FOTO: HÅKAN HAGMAN

FORWARDS

* Sebastian Kaijser, Sundsvall

Sundsvall har lagt båda de tilltänkta toppkonkurrenterna Hudiksvall och Boden på rygg den här veckan och stor segerorganisatör har varit Sebastian Kaijser som stått för totalt fyra mål och skjutit de avgörande kassarna i båda fighterna. Mot Hudiksvall med ett lysande avslut i straffläggning, mot Boden med ett rappt friläge och kyligt avslut. Men bäst av allt, han har spelat med en pondus som pumpat in energi i lagkamraterna och framstår som en riktigt stor stjärna på Hockeyettan-nivån.

Kaijser. FOTO: ANDREAS PLANCK

* Wiggo Weinö, Mariestad

När den avige forwarden väl öppnat målkontot genom att sätta en puck i tom bur borta mot Falu IF fanns ingen återvändo. Hemma mot Forshaga behövde anfallaren inte mer än dryga 16 minuter på sig för att göra tre mål och noterades således för ett hattrick redan i den första perioden. En försmak av vad som komma skall? Weinö, som kom in som en sen värvning när Kristianstad nekades elitlicens, har inte fått de stora förhandsrubrikerna, men är en forward med potential att göra en hel del poäng för Mariestad.

Weinö. FOTO: SOFIE ALEXANDRA KITTERØD

* Edvin Lundqvist, Mjölby

Medan omgivningen fokuserade på alla fina namn som saknades i Mjölby-uppställningen passade en som ändå var på plats på att stjäla hela showen. Östgötarna gjorde tre mål i veckan och det var Edvin Lundqvist som stod för samtliga. Den egna produkten som etablerade sig på riktigt i Hockeyettan ifjol visade inte minst iskyla när han på egen hand skickade upp Mjölby i en 2-0-ledning borta mot rivalen Tranås. Dök läget upp var han klinisk i avslutet och rent krasst var hans insats värd ett bättre öde än den ynkliga poäng laget fick med sig efter 2-3-förlusten i straffläggning i Stiga Arena.

Lundqvist. FOTO: ANDERS GUSTAFSSON

OMNÄMNANE

* Ståplatspubliken i Ljungby

Laget hade med tanke på fjolårsresultaten och den minst sagt svajiga nivån på försäsongen förmodligen inte förtjänat det, men när det vankades hemmapremiär i Ljungby Arena ställde sig ståplatspubliken upp och bombarderade dem med kärlek. Det var en fantastiskt fin syn när den läckra ståplatsläktaren i hallen förvandlades till ett rödvitt inferno med flaggor, banderoller och inte minst högljudd sång från väloljade strupar. Det var härligt att se den typen av inramning på en Hockeyettan-match, speciellt i tider där diskussionerna snarare handlar om hur svårt det är att locka publik till hallarna. Cred till ståplatspubliken i Ljungby.

Trojas fans i fredags. FOTO: FREDRIK SKOG/BRIGHTPHOTO

VECKANS LAG SÄSONGEN 24/25

LÄS MER: Veckans lag #38klicka här!

LÄS MER: De kom med flest gånger i Veckan lag 23/24

LÄS MER: Experten utser säsongens lag 23/24

Ett ”Hockeyettan allstars” * Experten synas lagen med största chans att gå upp * ”Blåslampa i baken på det etablerade gardet”