Säsongens första seger

BOR – GRÄ  (4-3) (swehockey.se)

Efter 2 inledande förluster i säsongsupptakten för Borlänge Hockey kom under söndagen första segern för säsongen när Grästorp gästade Borlänge ishall.

Nykomlingen Grästorp från Västergötland tog ledningen efter 6.05 och ökade sedan på ledningen till 0-2 bara halvminuten senare.

En chockstart för hemmalaget som dock reste sig efter detta och sakta men säkert åt sig in i matchen. Rättvist kom sedan en reducering i slutminuterna av perioden genom Viktor Johansson fint framspelad av kanske matchens bästa spelare Casper Östberg.

Inledningen av den andra perioden kantades av flertalet utvisningar, de flesta för hemmalaget men man redde ut stormen och i numerärt underläge kontrade också Joel Myrberg Andersson varpå dennes avslut blev till en retur som ett annat nyförvärv Marcus Runnkvist kunde peta in returen på fram till 2-2

Gästerna skulle dock återta ledningen ett par minuter senare med ett avslut som gick stolpe in bakom Emil Ranehamn i BHFs kasse. En kalldusch för BHF som så långt hade dominterat den andra perioden vilket skotten påvisade 14-4.

BHF jagade frenetiskt efter en kvittering men både stolpe och ribba stod i vägen. Till slut kom dock kvitteringen när Joel Myrberg Andersson skickade in en puck mot mål som via en klubba från en motspelare styrdes in bakom Albin Alexandersson i gästernas mål och 3-3 på tavlan.

Matchen gick till förlängning och där tog det 19 sekunder sedan kunde backen Isac Ollas Mattsson avgöra till hemmalagets fördel efter en fin soloräd av Casper Östberg och Borlänge tog således hem bonuspoängen och första segern därmed ett faktum.

skott totalt 35-20

utvisningsminuter BHF 6 Grästorp 4

domare Markus Yngvesson

Tabell och övriga resultat: Hockeyettan Västra | stats.swehockey.se

Första segern ett faktum även om det krävdes förlängning. Sett till 60 minuter var BHF det bättre laget och vann välförtjänt. Nu väntar träning i veckan och sedan är det match igen på söndag för Borlänge som då tar emot topplaget HC Dalen på hemmais.