Kalix förlorade i Piteå

Kalix förlorade med uddamålet 2-1 när man mötte Piteå på bortais. Första perioden för Kalix spelet och har mycket puck i Piteås försvarszon men lyckas inte spräcka nollan. Man har ett Power play men får inte in pucken. Med mindre än 2 minuter kvar av perioden får Kalix en utvisning men man klarar det egna målet från påhälsning. Spelmässigt en bra period av Kalix.

Skot: 4-10

Andra perioden sedan Kalix blivit fulltaliga gör Piteå 1-0 genom Joakim Landkvist, tid 20.23. Efter 21.46 kommer 2-0 genom Oskar Lundkvist efter att Kalix gått bort sig och Piteå får ett 2 mot 1 läge som man utnyttjar i mål. Under andra halvan av perioden får Kalix två utvisningar men klarar av att hålla målet från påhälsning.  En period där Kalix går ner sig och gör en betydligt sämre period än första.

Skott: 12-7.

Tredje perioden lyfter sig Kalix och jobbar hårt för att komma närmare. Efter 50.00 lyckas man reducera till 1-2 genom Kyle Heffernan. Under de sista 7 minuterna drar Piteå på sig två utvisningar och Kalix får två gyllene chanser att kvittera men Power play fungerade inte denna kväll. Kalix försöker med att ta ut målvakten David Ronnestål med dryga minuten kvar men kommer inte i kapp.

Skott: 7-14.