Kalix tog 3 poäng mot Kiruna

Efter tre jämna matcher men förlust på bortais kom så en seger när Kalix besegrar Kiruna IF med 3-1. Första perioden var spelmässigt ganska jämn men det var Kalix som stod för målen och de heta chanserna. 2 mål hade kunnat vara något mål större. 1-0 kom efter 03.44 genom Oliwer Stensson på pass av Filip Runbjer och Simon Andersson. 2-0 kom efter 15.56 i Power play målskytt Filip Runbjer pass Filiph Åström och Simon Andersson. I slutet av perioden åkte Kalix på 2 utvisningar med en halv minuts mellanrum och fick spela 3 mot 5. Ett bra box play gjorde att man kunde gå till pausvila med ledning 2-0.

Skott: 11-11

Andra perioden gick Kalix ner sig och Kiruna fick kommandot i matchen, lite slarvigt och svårt spel i egen zon gjorde att Kiruna fick tryck på Kalix. Efter drygt 5 minuter fick Kalix en utvisning som Kiruna utnyttjade till 2-1 genom Jacob Hansson-Geidon. Kalix skapade några halvchanser och missade ett friläge under perioden.

Skott: 5-11

Tredje perioden kom Kalix tillbaka i matchen och pressade tillbaka Kiruna under långa perioder. Kalix fick spela Power play med 9 minuter kvar av perioden men misslyckades med att göra mål trots bra spel. 3-1 kom 8 sekunder efter att Kiruna blivit fulltaliga genom Mack Keryluck på pass av Simon Andersson och Anton Claesson vilket också blev slutresultatet.