Tung förlust för BHF

BOR – DAL  (0-1) (swehockey.se)

3e raka hemmamatchen väntade under söndagseftermiddagen för Borlänge Hockey när man tog emot HC Dalen på sin hemmarink.

Hemmalaget öppnade matchen piggt och fick också en bra chans att ta ledningen när man tidigt fick spela powerplay men utan att lyckas överlista Hampus Hedman i bortamålet.

Spelet svängde lite åt båda håll och man bytte lite ströchanser mot varandra men mållöst efter första perioden.

Den andra perioden gick mer till gästernas favör men båda målvakterna för dagen var riktigt bra och när 40 minuter spelats hade fortfarande inget av lagen lyckats hitta nätet.

I den sista perioden skulle avgörandet fallas när BHF tog sin andra raka utvisning. Strax efter att man blivit fulltaligt och Dalen hade pucken i anfallszonen så gjorde Linus Jacobsson 0-1.

BHF försökte forcera i slutet och skulle nog också haft en sen utvisning med sig då målvakten Emil Ranehamn blev pååkt bakifrån men lyckades inte få till någon kvittering och matchen slutade 0-1.

skott totalt 28-28

utvisningar BHF 3×2 Dalen 2×2

domare Douglas Hurtig

Tabell och övriga resultat: Hockeyettan Västra | stats.swehockey.se

Trots flera bra prestationer i inledningen av serien så har BHF bara fått med sig 3 poäng såhär långt och landar därmed på en 8e plats i tabellen. Flera av matcherna har avgjorts genom att BHF dragit på sig dåliga utvisningar som man behöver sudda bort. Härnäst väntar en av de tuffaste bortamatchen när BHF ställs emot Mariestad på onsdagskvällen i Mariehus Arena.