Kalle Hult (t v) gör Johan Lindholm och Robin Dahse sällskap och spelar numer i heltäckande visir. FOTO: CALLE LYCK, ANDERS GUSTAFSSON, SOFIE ALEXANDRA KITTERØD

”En fördel att slippa sitta på morgonmötena på jobbet med blåtiror…” * Ligaprofilen Kalle Hult hakar på trenden – byter till helvisir * Berättar om beslutet

De blir fler och fler i ligan nu, trotjänarna som väljer att spela i helvisir.

Kalle Hult, som i vinter passerar 400 tävlingsmatcher, är en av dom senaste profilerna som tagit på sig skyddet.

– Det är en fördel att slippa sitta på morgonmötena på jobbet med blåtiror, säger Dalens forward.

STÖTTA DITT LAG – KÖP ABONNEMANG PÅ HOCKEYETTAN PLAY!

 

Kalle Hult, 29, lirar vidare i Hockeyettan.

Men han gör det i en ny look.

Han har – som så många andra – gått över till ett heltäckande helvisir runt huvudet.

Tidigare i höstas kom ju samma besked från till exempel Sundsvalls powerforward Gustav Marnetoft och redan förra våren bestämde sig Hammers forward Robin Dahse och Sundsvalls skicklige center Johan Lindholm också för att spela med helvisir. 

Kalle Hult, som debuterade i ligan 14/15 och nu är inne på sin elfte raka säsong, berättar här varför.

Och han gör det till att börja med med en lite skämtsam ton.

– Domarna och reglerna tillåter inte att man använder utrustningen som man vill längre, och jag orkade inte tjafsa med domare varje byte för att visiret satt fel, eller att man inte hade tandskydd.  Så jag kände att det var värt att byta, säger han till hockeyettan.se.

Han fortsätter: 

– Det är lika bra att köra med helvisir så slipper man allt gnäll och tjafs från domare och flickvännen, säger han och skrattar. 

Med lite mer allvar utvecklar han sitt resonemang. 

– Ja, men det är klart det är lite ovant –  men bra. Dessutom kan man ju nu borra ner huvudet lite mer utan att vara rädd för att få något i huvudet. Och det är en klar fördel att slippa sitta på morgonmötena på jobbet med blåtiror…

* Så skyddet är på plats för att stanna kvar där?

– Ja, jag kommer köra med helvisir tills vidare som det känns nu. 

* Du har spelat med helvisir i några matcher i höst nu. Ser man mycket sämre eller hur känns det? 

– Nja, det enda som är lite negativt är att det blir imma längst ner på visiret. Och att det är svårt att dricka ur vattenflaskan, säger han och flinar. 

Han har också fått med sig några lagkamrater i Dalen i denna växande trend.

– Ja, vi är en kedja som ”rockar bubblan” nu. Daniel Bergqvist och jag testade först, sen fick vi med oss Joakim Stjern Svensson, men han har tyvärr lämnat vårt gäng och kör vanligt visir ige.

Kalle Hult lägger snabbt till:

–  Men jag har lyckas att värva in Felix Lidgren i vårt team istället!

Text: PeO Larsson

KALLA FAKTA OM KALLE HULT

Namn: Kalle Hult. Ålder: 29. Klubbar i Hockeyettan: Tyringe, Kallinge, HC Dalen, Nybro. Familj: Sambo Emilia, sönerna Noel och Milton (två veckor) och en hund och katt. Bor: Lägenhet i Jönköping Yrke: clientsolotion-specialist på Selecta.

LÄS MER: 15 frågor till Kalle Hult

”Det är inte värt risken längre…” * Efter otäcka smällen – Gustav Marnetoft går över till helvisir * Följer efter nye lagkamraten