BHF föll i Mariestad

MAR – BOR  (3-1) (swehockey.se)

En tuff match på förhand väntade Borlänge Hockey under onsdagskvällen när man tog sig an Mariestad BoIS på bortais.

En relativt jämn inledning blev det på matchen där hemmalaget i slutdelen av perioden tog lite kommando och man gjorde 1-o i numerärt överläge.

När BHFs John Blank drog på sig en tidig utvisning hade hemmapubliken hopp om 2-0 men istället kunde BHF sätta dit 1-1 i boxplay.

Dock kunde Bois återta ledningen i samma powerplay när Tobias Aronssons skott letade sig in bakom en skymd Emil Ranehamn.

Den tredje perioden svajade hit och dit med målchanser åt båda hållen. När hemmalaget satte dit 3-1 fick BHF försöka chansa lite och det skapade en del kontringsmöjligheter för Mariestad som samtidigt säkrade sin ledning.

BHF kom dock inge närmre och Boisarna tog hem segern.

skott totalt 34-24

utvisningar Mariestad 6×2 BHF 5×2

domare David Gustafsson

Tabell och övriga resultat: Hockeyettan Västra | stats.swehockey.se

En hedersam förlust för BHF ändå då man möter en av seriens bästa lag och ändå gör match av det på bortais. Man är där och nosar på topplagen men saknar just nu det där lilla extra för att poängen ska trilla in trots bra insatser.

Nu får laget 1 veckas vila innan det smäller rejält i Borlänge ishall nästa onsdag kväll. Då är det årets höjdpunkt då det första derbyt ”Slaget om Runn” skall spelas med 2 fansskaror som älskar dessa matcher. Upp till bevis för lagen att ge publiken en hejdundrande tillställning och även chans för BHF att studsa tillbaka i vinnarspåret.

Onsdagen den 16/10 klockan 19:00 smäller det!