Imorgon jagar Bois femte raka segern!

Bois har hittat in ordentligt på vinnarspåret, igår tog man sin fjärde raka seger. En segerrad som kan förlängas redan imorgon, men då måste laget besegra Mjölby på bortaplan. Bois tränare Ronny Helander hissar dock varningsflagg inför matchen.

– Är vi inte på tå så kan vi förlora mot alla lag. 

Det blev seger igår mot Borlänge, en fjärde raka. Vad är tankarna om matchen?

– Precis efter matchen tycker jag vi borde kunnat komma ut bättre första halvan, men med lite eftertanke så har vi ett väldigt ungt lag med många nya spelare, man kanske sätter ribban för högt, det får ta lite tid innan allt sitter. Men Linus hade ett litet brandtal med forwards i timeouten och då blir vi mer intensiva. Så det kändes aldrig så oroligt egentligen. Men det var fjärde raka vinsten, så man ska inte vara alltför gnällig heller.

Finns det några spelare att lyfta fram?

– Jag tycker att Marwin Wedemo är bra och stabil i vare match, även Manne Håkansson gör en jättebra match, Och återigen gör ”Tobbe” (Tobias Sandberg) i bak en bra match, han är väldigt på alerten och hjälper oss vinna matcher. Även Anton Persson förtjänar cred, han har full fart på skridskoåkningen och smäller på så fort läge ges. Det är den linan, den fjärde, som går i bräschen, de gick på kropp och var fysiska och vann mycket puck på så vis kan vi bygga långa anfall i deras zon, och framför allt får de inte istid i våran zon.

Ja Anton är en riktig friskus!

– Han tar steg hela iden, sedan är unga spelare ofta lite upp och ner, men han kör och delar ut smällar och tar smällar, han har en härlig inställning.

Apropå smällar, vad säger du om armbågen i huvudet han fick?

– Jag tycker det är ofattbart att ingen av domarna ser den. Men jag ska inte vara så kritisk mot domarna heller, det är inte lätt.

Powerplay gör återigen det riktigt bra!

– Ja vi gör de där grejerna vi pratar om, och spelarna har bra idéer. Tobias Aronsson drar puckarna på mål, och Wiggo Weinö är het framför mål och slår in en retur och det är bra skymning. Vi har pratat om att lägga puckar på mål, det svårt att se något för målvakterna när det är mycket trafik framför.

Ja i powerplay är det två riktigt stora spelare och skymmer hela tiden, det måste vara ett elände att vara målvakt då!

– Ja Wiggo kliver in framför varje gång och André (Astley) står lite lite högre upp, det är bra, då blir det ofta returer om den inte går in direkt som vi Wiggo är bra på att slå in.

Det var som sagt var fjärde raka segern, märks det i gruppen på något vis?

– Ja så blir det, det är tjo och tjim, men samtidigt får vi inte sväva iväg. Man får hitta skön känsla, men också vara redo för nästa match. Vi har mött många av topplagen, nu blir det mot lagen lite längre ner, men det vill till att vara med ändå, annars blir det jämnt. Är vi på tå ska vi vinna, men man får inte underskatta några lag. Men med några segrar i ryggen så finns det också en trygghet i gruppen, även om matchen igår resultatmässigt var jämn så blev det aldrig oroligt i gruppen, vi vågade spela på hela tiden och det är en skön känsla att ha med sig. Det är ett bra driv i gruppen, men vi ska försöka hitta lite mer jämnhet i prestationen under matcherna bara så blir det riktigt bra.

Nu väntar match redan imorgon igen, så matcherna kommer tätt på given, vad tycker du om det?

– Det är kul. Det är väldigt glest mellan dem ibland, så då är det skönt att spela tätt. Det ska bli kul att åka upp till Mjölby och spela en match igen, och det var laddad grupp på träningen här ikväll.

Hur ser skade- och sjukdomsläget ut?

– Carl-Johan Gustavsson är fortsatt borta, men resten är med så det blir samma trupp som igår. Men vi ändrar lite så Joel går in med Wiggo och André så är Adam extraforward imorgon. Joel har en jäkla energi och spelar fysiskt och då förtjänar man istid från start. Vi har en otrolig konkurrens på forwardssidan så ingen ska vara säker, Joel gjorde det bra mot Lindlöven med, så då ska manfå istid med.

Till sist. Mjölby imorgon, det är ett bra lag i sina bästa stunder!

– Ja de har kommit in i ettankostymen nu efter att ha varit nykomlingar förra och vet vad som gäller. Så vi kommer inte få något gratis. De kommer tända till extra när en av favoriterna kommer, vi måste vara redo, för annars kommer det bli jobbigt, är vi inte påkopplade kan vi förlora mot alla lag, så pass jämn är serien.