Bois krossade Mjölby

Bois gjorde en riktigt bra match när man begav sig till Mjölby för att ta sig an tabellsjuan. För man var riktigt påkopplade och kunde till slut vinna matchen med hela 1-8 (0-3,1-2,0-3). Och det var några oväntade kort som klev fram och visade väg.

Första perioden inleddes kanske lite trevande, men ju längre perioden gick, desto bastantare blev Mariestads grepp om tillställningen. Man fick längre och längre anfall och målen kom som ett brev på posten. Det roliga var att det var två premiärmålskyttar som fick göra de första två. 0-1 gjorde 18-årige Anton Persson som får pucken fint överlämnad av Lukas Larsson ett par meter innanför blå, och han kan ta ytterligare något skär innan han prickar in pucken mellan benen på Mjölbymålvakten Hugo Kullander. 0-2 gör en annan yngling, 19-årige nyförvärvet från Bäcken, Joel Benjaminsson som därmed gjorde sitt första mål i Boiströjan. Det är André Astley Rydberg som serverar honom efter att han tagit vara på ett Mjölbymisstag. Assisten var för övrigt André Astley Rydbergs 200:e poäng i ettan. 3-0-målet skulle dock kommer från en betydligt mer van målskytt. Bois har eännu ett långt anfall och Wiggo Weinö har pucken på vänsterkanten och siktar med ett hårt pass mot en medspelare på bortre stolpen, men pucken går på en klubba och in mellan benen på Kullander. Detta var Wiggo Weinös sjätte mål på sex matcher, med det är han målstarkast i västra ettan. Joel Benjaminsson är dessutom nära att göra ett andra mål i slutsekunden, men hans returskott smiter precis utanför.

Det är lite samma trend i den andra perioden som i den första, att Bois inleder lite trevande. Under de första 5 minuterna är det faktiskt Mjölby som har den vassaste chansen, när notoriske målskytten Christoffer Rapp får en pass på bortre stolpen, men Tobias Sandberg gör en helt strålande benparad. Tyvärr så skulle han inte få hålla nollan ändå, för när Bois efter åtta minuter får spela powerplay så dräller man med pucken på offensiv blå och Philip Dimtrén får ett friläge som han förvaltar på bästa sätt. Men sedan var det roliga över för Mjölbys del. För Bois tar efter målet ett rätt hårt grepp om händelserna och gör två snygga mål innan periodtutan visslade. 1-4 kommer sedan Kevin Engvall och Adam Karlsson sprintat ifrån Mjölbyspelarna och kommit i en två mot etta. Engvall hittar Adam med en delikat passning som Adam bara kan sätta klubban till från nära håll, och därmed så gör också Adam sitt första seriemål i Boiströjan. Vid 1-5 är det omvänd ordning, för denna gång var det Adam som bakom mål hittar med en delikat backhandlyftning rätt på bladet på Engvall som hittar klubbkrysset bakom Kullander.

Den tredje perioden kom att bli Bois bästa. Bois var påkopplade och bra redan från första nedsläppet och parkerade långa stunder i Mjölbys zon. Det skulle dock dröja till drygt sju minuter spelats och powerplayspel innan man hittade rätt. Anton Blomberg sköt tungt först en gång, som målvakten röddade med möda, nästa skott några sekunder senare rammade ribban men tredje gången han laddade bössan så satt den stenhårt i klubbkrysset. Sedan var det dags för firma Karlsson-Engvall igen. Adam Karlsson kommer med bra fart på vänsterkanten, lägger in den mot Engvall som störtat mot kassen och styr den. Först ser Kullander ut att ha räddat den, men den studsar på en Mjölbyback och in i mål till 1-7. Sista målet stod Linus Lööf för och det var riktigt läckert. Han kliver in mitt i zonen, lurar upp en Mjölbyback till korvkön innan han lägger in pucken mellan benen på Kullander. Något mer mål blir det dock inte, utan matchen slutar 1-8.

Många gjorde det bra idag, men det är lätt att glädjas med Anton Persson och Joel Benjaminsson som fick göra sina första mål. Men allra främst idag var ändå den nykomponerade duon Adam Karlsson-Kevin Engvall, som alltså låg bakom tre mål. Snacka om att den inför matchen petade Adam Karlsson tog petningen på rätt sätt, för när han fick chansen i den andra perioden så gjorde han sin klart bästa match i Boiströjan, och det kunde faktiskt blivit ännu fler mål från hans klubba.

Nu har Bois en veckas uppehåll innan det blir dags för nästa match, då står Dalen för motståndet.