Goisets tjejer snor historisk poäng mot HV71 * U16 vänder igen – uppe på slutspelsplats * J18 pressar topplag

Mörrum Hockeys tjejlag åker hem från Jönköping och mötet med HV71 med en poäng efter den första, historiska matchen i seriesammanhang! Hemmalaget vinner med 4-3 efter förlängning.

”Tjejerna gör en grym match mot ett betydligt äldre motstånd. Vi har 3-1 efter två perioder, men tyvärr får de in en snabb reducering i sista. Sedan tappar vi en back efter ett tveksamt matchstraff och orkar inte hålla undan”, säger Mörrums tränare Christian Eriksson.

Noterbart i övrigt: Leia Appelqvist gör samtliga HV-mål.

HV71-Mörrum Hockey 4-3 (1-1, 0-2, 2-0, 1-0)
Mörrum: Tova Eriksson, Z Johansson, Alicia Jönsson. Skott: 39-23. Publik: 43.

» På Jössa svarar Mörrums U16 för en magnifik vändning i tredje perioden. Linköpings HC leder med 2-1 med några minuter kvar, men hemmalaget trycker gasen i botten och manglar LHC på alla tänkbara sätt och vinner med 4-2.

”Återigen visar vi styrka när vi vänder en match i tredje perioden. Jag är verkligen imponerad över att killarna lyckas samla ihop den kraft som krävs för en vändning. Vi gör vår bästa period när det behövs som bäst”, säger tränaren Tim Pettersson.

Goiset, som även vann igår borta mot Vita Hästen, är nu uppe på slutspelsplats i landets högsta serie!

Målvakten Mile Kellander fyllde 15 år och fick fira födelsedagen med segertårta i omklädningsrummet. (Se klippet längst ned)

Mörrum Hockey-Linköping HC 4-2 (1-1, 0-1, 3-0)
Mörrum: Axel Mauldin 2, Leo Björkman Jakobsson 2. Skott: 23-36. Publik: 45.

» J18, som är nykomlingar i division 1, gör en fin insats borta mot topplaget Jonstorp och leder ett tag med 5-3. Skåningarna plockar ut målvakten och lyckas med minuten kvar peta in 5-5. Innan slutsignalen går kommer också 6-5 som en kalldusch för Goiset.

Jonstorps IF-Mörrum Hockey 6-5 (1-2, 2-1, 3-2)
Mörrum: Arturs Medvedevs 2, Wilhelm Danielsson, Victor Rasmussen, Oskar Hammarstedt. Skotten: 27-29. Publik: 112.