Här Veckans lag #41 i Hockeyettan.

Veckans lag #41 – expertens val * ”En av Hockeyettans mer sevärda spelare” * Kommentarer om alla spelare * ”Gjorde exakt det där som han värvats för”

Veckans lag är här igen – den är ju måndag!

Vilka spelare kom med i experten Mikael Mjörnbergs line up den här gången?

Här är Veckans lag #41.

STÖTTA DITT LAG – KÖP ABONNEMANG PÅ HOCKEYETTAN PLAY!

 

Vi lägger som vanligt en ny, intensiv vecka med massa matcher – här är en summering av helgen med alla resultatet och målklipp – bakom oss.

Nu är det måndag och dags för ett nytt Veckans lag i Hockeyettan.

Vilka sex spelare tar plats i säsongens fjärde Veckans lag?

Experten Mikael Mjörnberg har gjort sitt val. 

Här är Veckans lag #41 med kommentarer om alla utvalda.

LÄS MER HÄR – allt du behöver veta om abonnemangen 24/25!

MÅLVAKT

* Hugo Haas, Vallentuna

Efter en säsong på utflykt i Boden är den tjeckiske keepern tillbaka i Vallentuna och det går väl inte att säga så mycket annat än att han så här långt levt upp till de högt ställda förväntningarna. Han fick bjuda laget på tårta efter att ha hållit nollan mot Nyköping i veckan och följde sedan upp den insatsen med att spela stort när även Surahammar besegrades på bortaplan. Totalt räddade tjecken 73 skott den gångna veckan och släppte bara en ynklig puck förbi sig.

Haas. FOTO: EMIL SÄRNEHED

BACKAR:

* Alfred Hjälm, Tranås

Man kan ha synpunkter på Tranås nivå under inledningen av säsongen, det har svajat lite för mycket upp och ner för att fansen ska kunna vara helt nöjda. Men en som verkligen har levererat är den rejäle backen som hämtats in från Kalix till den här säsongen. 22-åringen ska i grund och botten stå för ett stabilt backspel, vilket han har gjort, men i veckan hittade han dessutom in i poängprotokollet på allvar också. När Grästorp överraskande fällde tranorna (3-2) var det Hjälm som gjorde båda målen och när man under lördagen besegrade HC Dalen i en match där man verkligen fick slita ont noterades han för ytterligare en poäng och starkt spel. Förvärvet försöker peka ut riktningen för sitt nya lag.

Hjälm. FOTO: ESTER WENNSTRÖM

* Adam Samuelsson, Borås

Inspirerad av utnämningen i Veckans lag förra veckan (?) klev backtuffingen ut till fredagens hemmamatch mot Grästorp och öppnade målkontot för säsongen med inte bara en utan två fullträffar. Inte illa pinkat för en försvarare vars främsta styrkor annars ska finnas i defensiven. Då får man så klart behålla sin plats i ligans mest fashionabla lag.

Samuelsson. FOTO: ANDERS GUSTAFSSON

FORWARDS:

* Pelle Hedlund, Forshaga

Forshaga hade en riktigt stark vecka där man pulvriserade Mjölby (7-0) och sedan också kämpade sig till tre friska pinnar via seger (2-1) borta mot streckkonkurrenten Lindlöven och mitt i händelsernas centrum stod stjärnvärvningen som fram till dess förvisso spelat bra, men kanske inte fått den förväntade utdelningen i poängprotokollet. Men i segern över Mjölby gjorde Hedlund hattrick och mot Lindlöven var han med i förspelet till båda lagets mål. Han klev fram när det behövdes som mest och gjorde exakt det där som han värvats till Värmland för.

LÄS MER: Pelle Hedlund: ”Inte här för att varva ned”

Hedlund. FOTO: SOFIE ALEXANDRA KITTERØD

* Oskar Lundkvist, Piteå

Resultatmässigt hade Piteå en tung vecka där segern hemma mot Clemensnäs följdes upp av dubbla förluster på den turné som tog laget förbi Sundsvall och Hudiksvall, men 20-årige Lundkvist fortsatte på den succéresa som är hans start av säsongen i Hockeyettan. Totalt blev det tre nya mål för anfallaren som får allt att se så lätt ut därute på isen och faktum är att han gjort mål i samtliga åtta seriematcher han spelat under hösten och toppar Hockeyettans poängliga. Snacka om leverans.

Lundkvist. FOTO: LARS SUNDIN

* Alex Ek, Wings

Ingen var nog mer nöjd i onsdags än forwarden som med två mäktiga snajperavslut såg till att sänka sin gamla klubb. Alex Ek visade upp sina spetskompetenser i 5-4-segern över Huddinge och det fanns väl någonstans någon form av poesi i att det också var han som krutade dit förlängningspucken som i slutändan blev helt avgörande. När han vill är Ek en av Hockeyettans mer sevärda spelare. Av bara farten gjorde han sitt lags enda mål även i bortamatchen mot Visby/Roma. Men där hade Wings inte mycket att sätta emot och fick lämna ön utan poäng.

Ek. FOTO: EMIL SÄRNEHED

OMNÄMNANDE:

* Alfred Aalto och Enköpings islossning

Måltorkan var monumental. Enköping hade spelat mer än tre och en halv timme ishockey utan att göra mål när Alfred Aalto slutligen klev fram och släckte nollan i slutet av den andra perioden borta mot Nyköping. Men det var inte bara ett mål, det finns någon form av kittlande story i att det var just han som gjorde det också. För Alfred Aalto var ju efter sitt genombrott med Eskilstuna Linden ifjol en av spelarna som värvades för att få fart på Enköpings målskytte den här säsongen. Det finns en dramaturgi i att det var han som fick öppna sitt målkonto för säsongen med inte bara en utan två baljor när laget äntligen spräckte målnollan. Att det matchavgörande målet dessutom kom med en (!) sekund kvar av förlängningen – se målet här! – gör bara historien ännu bättre.

Aalto. FOTO: HÅKAN HAGMAN

ARKIV: VECKANS LAG SÄSONGEN 24/25

LÄS MER: Veckans lag #38klicka här!

LÄS MER: Veckans lag #39 – klicka här!

LÄS MER: Veckans lag #40 – klicka här!

LÄS MER: De kom med flest gånger i Veckan lag 23/24

LÄS MER: Experten utser säsongens lag 23/24

Täckte FYRA skott i samma box play * Hjälteinsats av 20-åring: ”Det är bara blåmärken” * Berättar om bombardemanget * Se klipp här!