Vi klickade bra tillsammans!

Kevin Engvall hamnade i en delvis ny kedja i senaste matchen mot Mjölby sedan Adam Karlsson fick chansen tillsammans med Max Wennlund och Kevin. Adam verkade passa väldigt bra in i omgivningen, och den kedjan såg riktigt heta ut hela matchen och gjorde bland annat tre av målen i 8-1-segern.

Hallå där Kevin Engvall, du var het senaste matchen mot Mjölby, två mål och ett assist!

– Jag tycker hela laget spelade väldigt bra och vår femma fick det att stämma bra. Max gjorde det bra i vår line, det var kul.

Och så fick du spela med Adam Karlsson för första matchen, hur var det?

– Det var kul! Han är ju riktigt snabb och har bra spelsinne, och vi hittade varandra många gånger under matchen. Så vi klickade bra tillsammans, och Max klickade bra med, så det var bra kemi i kedjan.

Ni är alla tre väldigt snabba skridskoåkare, är det viktigt?

– Ja det är alltid en fördel, vi kan sätta hård press då vi är snabba och kan jobba hårt med snabbheten och vinna mycket puckar.

Sedan upplevde jag att ni kom tillsammans snabbt i spelvändningarna med!

– Ja i och med att Max fördelar pucken så bra kan vi hitta många fria ytor och skapa lägen utifrån det.

Men en stabil insats av hela laget, eller hur?

– Ja jag tycker vi inte kommit upp i högsta kapaciteten tidigare även om vi vunnit, det om något visar väl vilken kapacitet vi har. Men mot Mjölby hade vi en hög kapacitet och vi gör en bra match i sextio minuter.

Ni var väldigt fokuserat i allt ni gjorde…

– Ja det är en inställningsfråga, motståndet ska inte spela någon roll, vi ska alltid spela likadant och den inställningen är viktig att ha för att komma långt.

Du har just nu åtta poäng på de första sex matcherna, är du nöjd med din inledning?

– Jag är nöjd, men jag är ännu mer nöjd med att vi ligger tvåa. Vi har startat bra, nu jagar vi Borås, det kommer bli en tuff kamp om förstaplatsen, men det är dit vi vill komma.

Du är ju ny i laget och har endast spelat med Wiggo Weinö, är det någon av spelarna som imponerat på dig?

– Jag visste inte så mycket om spelarna innan, men Marwin Wedemo har spelat bra varje match, både offensivt och defensivt. Stark och skridskoskicklig, väldigt allround. Han har verkligen startat säsongen bra och gjort bara bra matcher, även under försäsongen.

Nu väntar Dalen på fredag, tankar inför den matchen?

– Vi mötte Dalen på försäsongen, vi vet att det är ett fysiskt lag som gillar komma ut starkt, speciellt på hemmaplan. Men motståndet spelar ingen roll, vi ska göra vårt jobb och åka dit och ta tre poäng.