Daniel Gunnarsson på stora bilden. Ovan från vänster: Thelander, N Dahlberg, Simon Hansson. Nedan från vänster: Jidenius, P Karlsson, Bjurström. FOTO: ERIK KRUSE, HAMPUS NORRSTRÖM

Inside Visby Roma * ”Lagets modeikon” * Filip Lindblad berättar om sina lagkamrater * ”En svärmorsdröm” * ”Har kanske en framtid som polis?”

Visby Roma gör en storsatsning och ställer en spännande trupp på isen 24/25 och drömmer om att vara med i racet om HockeyAllsvenskan i vår.

Hur är spelarna som ”ska göra det” utanför isen?

Vad finns det för kul att berätta från det innersta?

Vi bad målvakten Filip Lindblad skriva om sina lagkamrater.

Här är ”hemligheterna” i Visby Roma.

STÖTTA DITT LAG – KÖP ABONNEMANG PÅ HOCKEYETTAN PLAY!

 

Ja, vi kör väl en ”inside” till här.

Sundsvall Hockey var ju först ut förra veckan.

Den här gången drar vi ut till Gotland för att få veta lite mer om spelarna i Visby Roma.

Målvakten Filip Lindblad – som går in på sin sjätte säsong i klubben och som ni mötte i en intervju inför säsongen här – öppnar här upp om sina polare. 

Här berättar han – med mycket kärlek och humor – om sina lagkamrater. 

Här är ”hemligheterna” i Visby Roma.

#30 Sebastian Andersson, 22, målvakt

En kille som får alla att skratta, antingen med eller åt honom.  Det händer mycket i detta huvud och det kommer alltid något roligt ur munnen. Han har precis gjort klart för alla i laget att han lätt skulle kunna simma från fastlandet till Gotland (80 kilometer…)på ungefär fem timmar…

Andersson. FOTO: LEIF HELLERIN

#4 Edvin Persson, 19, back

Yngst i laget och allt vad det innebär.  Fortsatt inte skaffat sig jobb efter gymnasiet, bor hemma och tur är kanske det. Spelar en hel del golf men om han är så bra vet ingen, det enda vi vet är att han träffa vår huvudsponsors bil i somras.

#7 Karl Påhlsson, 24, forward 

Lagets modeikon. Alltid snyggt klädd, något han spenderar både tid och pengar på. Karl är väldigt hemmakär och moderklubben IF Lejonet lyfts gärna fram. Har haft skadeproblem i början av säsongen så han har gjort massagebänken till sin permanenta plats i omklädningsrummet.

Påhlsson. FOTO: LEIF HELLERIN

#9 Robin Liljekvist, 24, back

Sticker alltid ut. Kanske inte så konstig när man är 205 cm.  En stor nallebjörn utanför isen.  Robin sätter stor stolthet i att vara längst i Hockeyettan och sa nyligen att när han inte längre är det kommer skridskorna hängas upp.

Liljekvist. FOTO: LEIF HELLERIN

#10 Karl Smedberg, 25, forward

En smålänning som inte är snål tro det eller ej. Första gången Kalle inte bor i Jönköping och han tar vara på den vardagen då han nu lever ”hockeyproffs livet” på Gotland.  En svärmorsdröm, blivit väldigt hyllad för sin matlagning samt hur städat han alltid har det hemma.

Smedberg. FOTO: HAMPUS NORRSTRÖM

#13 Niko Lahtinen, 28, forward

En finsk spelare som pratar bra engelska hör inte till vanligheterna så här sticker Niko ut.  Livet kretsar kring träning och golf. Hade en överkroppsskada under försäsongen och jag tror det var jobbigare att han inte kunde golfa än att han inte kunde vara på isen.

#14 Linus Dahlberg, 26, forward

Den yngre brorsan Dahlberg, är Visby/Roma trogen säsong efter säsong.  Linus har ”övningskört” samtliga fem säsonger vi spelat tillsammans och fortsatt har det inte blivit något körkort. Kan storebroder Niklas hemkomst till ön vara det som gör att körkortet äntligen tas – eller adderas han i listan av Linus privata taxichaufförer? 

L Dahlberg. FOTO: LEIF HELLERIN

#15 Alexander Bjurström, 26, forward

”Bjuuuu” är en riktig ”mysgubbe” det måste vara åren i Hudiksvall som smittat av sig på stockholmaren. Gillar att ta en kopp kaffe och stretcha i omklädningsrummet. Har fortsatt inte gjort en träning dagen efter match. Återstår och se om det blir framöver.

LÄS MER: Alexander Bjurström: ”Finns en dröm att…”

#16 Daniel Gunnarsson, 32, back

Lagets kapten. Märks att ”Gunnar” spelat på högre nivå. Otroligt seriös och en bra ledare.  Kommer göra många timmar i bilen och på båten i vinter då familjen fortsatt bor kvar utanför Köping och Gunnar tar varje tillfälle som ges för att åka hem.

Gunnarsson. FOTO: ERIK KRUSE

#17 Simon Ericsson, 25, forward

Fysmonstret från Växjö. På isen är han känd för sitt tuffa spel och är väl inte alltid så omtyckt av motståndarna. Utanför isen är han däremot väldigt lugn och alltid glad. Har precis börjat jobbat och fått den flashiga titeln: maintenance angent (vaktmästare).

#18 Albin Svedin, 22, forward

Självutnämnd gubbe i laget trots att han nästan är yngst. Däremot är Svedin en norrländsk liten gubbe i en ung kropp. Har precis köpt hus tillsammans med sin sambo och deras hund.  Enda han pratar om just nu är renoveringarna som pågår samt hur hans ”gamla” kropp inte klarar av allt.

Svedin. FOTO: LEIF HELLERIN

#19 Hampus Engman, 22, forward

En riktig snackpåse och min närmsta kompanjon för att alltid hålla i gång surret i omklädningsrummet. Gillar att sitta kvar länge efter träningar för att surra med gubbarna.  Har precis börjat sitt nya jobb som däckskiftare och även här verkar det som att det absolut bästa är att sitta i fikarummet och ljuga lite med kollegorna.

#21 Elias Lindström ,24, forward

En genomsnäll stockholmskille som gör sin tredje säsong på Gotland.  Har detta år börjat plugga vilket jag tror passar Elias bättre än att jobba då tidiga morgnar inte är hans starka sida. Får väldigt mycket gliringar över att vara en otrolig matrial-lirare vilket kanske inte är så konstigt när det står fem par skridskor på platsen.

Lindström. FOTO: HAMPUS NORRSTRÖM

#22 Olle Andersson, 24, back

Gotlands bästa solcellstekniker. Är alltid glad när han kommer till hallen. Olle pratar inte mest i laget men flikar alltid in med nått jäkligt roligt från sitt hörn i omklädningsrummet.  Bor en finsmakare i Olle, gillar fina middagar och något gott i glaset.

#24 Oscar Eriksson, 24, back

Har ett eget klädmärke vilket många påpekar är enda sättet för Oscar att få agera modell! Har tyvärr gått skadad sen första matchen på försäsongen men älskar att vara i hallen dricka energidryck och snacka skit med alla. Han visar gärna upp hur stora biceps han fått under rehab perioden.

#28 Lucas Jidenius, 25, forward

Lagets gnagare, älskar allt som har med AIK att göra! Sägs vara överlägsen på FIFA.  Vi får se hur mycket tid som blir över till hans två stora intressen då Lucas snart ska bli pappa. 

Jidenius. FOTO: HAMPUS NORRSTRÖM

#31 Simon Hansson, 28, forward

Börjar bli en räv i ligan! En väldigt lugn kille som inte säger så mycket. Däremot om någon skulle nämna något om fika så är Hansson först framme. Brukar alltid dra ihop en fikagrupp som delar lite fika på båten under våra resor. 

LÄS MER: 15 frågor till Simon Hansson

Hansson. FOTO: HAMPUS NORRSTRÖM

#34 Wille Bärehag, 22, forward 

Lagets nye bötesansvarig! Springer runt med blocket i högsta hugg och har kanske en framtid som polis? Satte för ett tag sen upp en kamera för att bötfälla ett brott som pågått under hela säsongen. 

#40 Andreas Thelander, 22, back

Här har vi en riktig myskille. ”Thea”, som han kallas, gillar att vara tidigt i hallen och bara mysa runt en stund. Säger inte jättemycket men innerst inne bor en liten komiker som har bjudit på en del grymma imitationer!

Thelander. FOTO: HAMPUS NORRSTRÖM

#61 Lucas Ramberg, 22, back

En väldigt lugn och snäll kille som smyger lite under radarn. Jobbar som resurs i skola och har samma roll även i laget där han ser till att #30 får koll på läget och kommer i tid. 

#91 Niklas Dahlberg, 33, back

Storebror Dahlberg. Här osar det rutin. Flyttade från ön för nio år sedan och kommer tillbaka med massvis av erfarenheter samt en egen familj bestående av sambo och två barn.  Huvudmisstänkt hos bötesansvarige Bärehag, men hävdar sig fortsatt vara oskyldig.

LÄS MER: 15 frågor till Niklas Dahlberg

N Dahlberg. FOTO: ERIK KRUSE

#93 Pontus Karlsson, 26, forward

En otrolig tävlingsmänniska som kommit till Gotland. Ibland rinner det över under träningarna men något han är duktig att skämta om dagen efter. Pontus gifte sig i somras men frugan och hunden Pelle bor fortsatt kvar i Stockholm. Pelle är också namnet som står på Pontus klubbor så jag undrar om inte han är favoriten.

Karlsson. FOTO: HAMPUS NORRSTRÖM

SÄSONG 24/25  – de berättar om sina lagkamrater 

LÄS MER: Hemligheterna i Sundsvall – klicka här!

ARKIV  23/24 – de berättar om sina lagkamrater 

LÄS MER: Hemligheterna i Hudiksvall – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Segeltorp – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Karlskrona HK – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Tranås AIF – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Falu IF  – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Troja-Ljungby – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Enköping  – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Boden  – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Hanviken  – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Piteå – klicka här!

ARKIV 22/23 – de berättar om sina lagkamrater 

LÄS MER: Hemligheterna i Skövde IK – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Väsby – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Halmstad  – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Vallentuna  – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Vimmerby  – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Borlänge  – klicka här!

ARKIV 21/22 – de berättar om sina lagkamrater 

LÄS MER: Hemligheterna i Nybro  – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Lindlöven  –klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Dalenklicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Östersund – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Nyköping – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Hanviken – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Hudiksvall – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Kalmar  – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Surahammar – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Mariestad – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Strömsbro – klicka här!