BHF 10 sekunder från att besegra serieledarna, föll därefter på straffar

BOR – BHC  (1-2)

Efter 5-2 segern i ”Slag om Runn” på onsdagskvällen väntade en ny hemmamatch för Borlänge Hockey när man på lördagseftermiddagen tog sig an serieledarna Borås HC.

Gästerna fick tidigt chansen att ta ledningen då BHFs Tim Palmberg drog på sig en utvisning men hemmalaget spelade bra i det följande boxplayspelet.

En jämn första period där gästerna förde spelet aningen mer och hade en del skott men där BHF försvaret jobbade bra i defensiven och skotten blev synliga för duktige BHF målvakten Emil Ranehamn.

I den andra perioden höjde BHF tempot och skapade en del chanser mot förre VM-guldmålvakten Konstantin Barulin men utan att få utdelning. En period som gick snabbt men även den slutade mållöst.

6 minuter in i den tredje perioden kom så matchens första mål. Och det var ett vackert anfall där Tim Palmberg hittade fram till Casper Östberg som inte gjorde något misstag och 1-0 till BHF.

Därefter blev spelet hackande då båda lagen drog på sig lite utvisningar och lagen turades om att spela powerplay. Och med 2.37 kvar när gästerna drog på sig en utvisning fick BHF den gyllene chansen att bara spela av matchen med en man mer på banan. Det såg också länge ut som att man skulle ge Borås säsongens första förlust och ta en andra raka trepoängare men gästerna plockade ut målvakten och med 10 sekunder kvar kunde man raka in en retur bakom en storspelande Emil Ranehamn och kvitteringen var ett faktum.

Matchen till förlängning där BHF fick en ny chans att avgöra då gästerna drog på sig en utvisning men istället drog också BHF på sig en utvisning i det följande powerplayspelet och chansen försvann.

Matchen gick sedan till straffar där Borås var det starkare laget och satte 2 av sina straffar medan BHF bara lyckades med ett straffmål och bonuspoängen gick till serieledarna.

skott totalt 26-42

utvisningar BHF 7×2 Borås 7×2

domare Joakim Flink

Tabell och övriga resultat: Hockeyettan Västra | stats.swehockey.se

Oj oj vilken tung förlust för Borlänge Hockey. Man var på god väg mot andra raka segern och med 3 inkasserade poäng hade man verkligen haft häng på topp 5 lagen. Nu blev det ”bara” 1 poäng och trots att man mötte serieledarna så känns det som en liten stöld eftersom kvitteringspucken kom med så några sekunder kvar av matchen.

2 matcher är kvar för Borlänge innan halva serien är spelad. Härnäst väntar Forshaga på bortais.