Första poängtappet kom mot Sura

Brödernas/Väsby lyckades inte ta sin åttonde raka trepoängare. Detta då det krävts förlängning för att betvinga ett försvarsstarkt Surahammar. Henrik Rommel blev segerskytt med dryga minuten kvar av förlängningen.

Men om vi tar det från början så tog Brödernas/Väsby kommandot bara några minuter in i matchen. De pressade Sura i egen zon i omkring två minuter och man väntade på det första målet. Men istället skulle Sura chocka Brödernas/Väsby kort efteråt då en snabb spelvändning resulterade i 0-1. Detta var deras första skott på mål. Här borde Brödernas/Väsby ha kunnat sätta stopp för spelvändningen tidigt och möjligen kunde Isak ha stoppat pucken från att gå in i mål för det såg inte otagbart ut.

Målet gjorde att Sura växte in i matchen för spelet blev jämnare ett tag framöver. Men efterhand tog Brödernas/Väsby över alltmer och skapade en del chanser. Men det gick oftast för långsamt och i många lägen blev det en passning för mycket så Suras uppoffrande försvar med allsvenskt meriterade Jonas Eneroth i spetsen kunde avstyra lägena. Men kvitteringen skulle komma. I ett numerärt överläge med minuten kvar att spela av perioden kunde Brödernas/Väsby bäste för kvällen, Filip Bratt skjuta in kvitteringen, då Eneroth inte riktigt kunde avstyra hans avslut.

Den andre perioden blev i mångt och mycket lik den första med Brödernas/Väsby som spelförande och Sura som kontrade. Men den riktiga skärpan för Brödernas/Väsby saknades i passningsspelet och i mottagningarna så avsluten blev inte de önskade. Inte ens i spel 5 mot 3 i nästan en minut kunde man skapa något riktigt farligt. Å andra sidan spelade Brödernas/Väsby bra i sina numerära underlägen. Exempelvis spelade Sura fyra raka minuter i numerärt överläge i den andra perioden utan att knappt ha ett skott på mål.

Med cirka två minuter kvar av perioden kom en situation som blev omdiskuterad. Henrik Rommel sköt ett rappt skott som från min synvinkel såg ut att ta i kryssribban. Domaren verkade dock först säker på att pucken tog i innerribban och dömde därför mål. Men efter Suras protester och en konferens med linjemännen så ändrades domslutet till att pucken ej var inne. Av de TV-bilder från storbildsskärmen som jag hade tillgång till kunde jag inte avgöra om pucken var inne eller inte.

Den tredje perioden blev egentligen en repris på tidigare perioder. Brödernas/Väsby fortsatte sitt ineffektiva spel. Inte ens spel 5-3 i en och trettio gav något resultat. Sura skapade heller inte något av värde i sina numerära överlägen. Då Brödernas/Väsby inte satte sina lägen började man frukta det värsta. Och visst var Sura inte ofarliga i sina anfall där de med lite flyt för deras del kunde ha satt någon mer puck. Men närmast att vinna matchen under ordinarie tid var Brödernas/Väsby. En stark slutforcering gav till slut läget och Henrik Rommel prickade stolpen med bara ett par sekunder kvar av matchen.

Men Henrik Rommel skulle till slut hitta rätt. Efter en jämn förlängning där båda lagen hade ett par skapliga lägen kom till slut läget för Rommel mitt i skottsektorn som han inte ofta missar. Det gjorde han inte nu heller och därmed var Brödernas/Väsbys åttonde seger för säsongen bärgad.

Sammanfattningsvis var detta ingen match som kommer att gå till historien. Men en vinst är en vinst och det är starkt att vinna när man i mitt tycke gör sin sämsta match hittills denna säsong. Samtidigt gjorde Sura det bra i försvaret och duktige Jonas Eneroth i målet avstyrde nästan allt som kom fram till honom. Fortsätter Sura på samma sätt i kommande matcher kommer de säkert att ta en Allettanplats.

Idag var det inget snack om var de tre grisarna skulle hamna. Backen Filip Bratt får dessa. Inte bara för sin viktiga kvittering till 1-1 utan för sitt stabila och rejäla spel. Kändes också som att han hade minst misstag idag i Brödernas/Väsby.

Sedan var det betydligt svårare att ta ut grisarna då inte många fick till effektivt spel idag. Valet föll till sist på Henrik Rommel. Inte bara för sitt avgörande mål utan också för att han sköt ganska många direktskott, som med lite större flyt kunde ha resulterat i större omfattning än vad det nu gjorde.

Sista grisen får målvakt Isak Johansson. Han borde kanske ha tagit Suras enda mål i matchen, men han hade ingen enkel uppgift idag då han stod sysslolös långa stunder. Sura hade några farliga lägen som kunde ha resulterat om inte Isak agerat så pass bra.

I övrigt förtjänar de flesta av de övriga backarna ett omnämnande för Brödernas/Väsby släppte trots allt bara in ett mål. Bland forwards var det alltför ofta för omständligt och oskärpt idag där alla kan bättre.