Historien upprepade sig för HHC

När Hudik Hockey besegrade Piteå (4–2) hemma i Holmen Center för två veckor sedan var det backarna som visade vägen med tre gjorda mål av fyra. När lagen möttes på nytt denna söndagseftermiddag upprepade sig historien.

HHC vann – nu med 4–3 (2–1, 0–1, 2–1) – även denna gång efter tre backmål.

Det var Anton Schagerberg som spräckte nollan den här dagen, detta efter förspel av Henrik Olsén. Då stod matchuret på 7.07. Drygt tio minuter senare bjöds de 721 åskådarna på kvällens läckerhet när Filip Lander hittade fram till Sebastian Walfridsson som i stort sett hade ett tomt mål att slå in 2–0-pucken.

Hemmalaget hade fullständig kontroll på första perioden, åtminstone fram tills det återstod 20 sekunder. Då snackade Lucas Torstensson till sig en utvisning från avbytarbåset. Huvuddomaren Oscar Spång var fram till HHC-båset och sa till att det räcker nu med adress Torstensson. Han hade dock mer att säga och Spång visade ut honom.

En fullständigt onödig utvisning, och ett powerplay som Piteå utnyttjade då Jacob Sundin reducerade efter 19.51. Därmed hade Piteå fått en gratisbiljett in i matchen.

Baklängesmålet verkade också sätta press på hemmalaget som inte alls nådde upp till samma spelkvalité i den andra perioden, och det var ganska logiskt att Oscar Nilsson kunde göra 2–2.

Kalle Umegård var närmast målkänning för HHC då han träffade stolpen.

Öppet och ovisst inför den tredje perioden som länge stod och vägde innan Anton Schagerberg klev fram och gjorde kvällens tredje backmål för hemmalaget. 3–2-målet kom efter 6.11 och då kändes det som att HHC hade kopplat ett säkert grepp igen.

Men ett slarvigt uppspel förstörde den känslan. Piteå bröt och höll pucken kvar i HHC-zonen och det hela ledde till ett friläge för Viggo Nordström som kvitterade på nytt för Piteå.

Men det blev ändå hemmaseger till slut för med 58 sekunder kvar av matchen iklädde sig Kalle Umegård matchvinnarrollen då han gjorde 4–3 i numerärt överläge.

Kommande helg väntar dubbla hemmamöten mot nuvarande serieledarna Boden, ett Boden som bara fick en poäng hemma mot Sundsvall trots en 3–0-ledning. HHC-bekantingarna Johan Lindholm (4–4 med 28 sekunder kvar) och Emil Lindblom (segermål 12 sekunder in i over time) såg till att Sundsvall fick med sig två poäng hem.