Kalix bortabesegrade Örnsköldsvik

Period 1  0-0

Första perioden blev ganska jämn med några halvchanser för bägge lagen och slutade mållös. Kalix blev ett par gånger för heta i anfallszon vilket ledde till frilägen för Ö-vik. Perioden innehåll en utvisning för Ö-vik.

Skott: 6-7.

Period 2  0-2.

Kalix dominerade perioden men det skulle dröja till minut 37.29 innan man kunde spräcka nollan när Rainers Pavolovics kunde ge Kalix ledningen med 0-1. Drygt två minuter senare gjorde Kalix 0-2 genom Oliwer Stensson, målet kom 11 sekunder före periodpaus. Kalix gick till vila med två måls ledning som hade kunnat vara något mål större.

Skott: 3-11.

Period 3  1-2

Tredje perioden spelade Kalix säkert för att inte släppa in Ö-vik i matchen och perioden var spelmässigt ganska jämn med ett litet övertag för Kalix. Efter 57.36 kunde så Simon Andersson definitivt stänga matchen när han gör 0-3. Övik tar ut sin målvakt och lyckas reducera till 1-3 genom Anton Näsström men som det ofta blir kunde Kalix minuten senare göra 1-4 i tom bur. Målskytt Mack Keryluk. Segern innebär att Kalix passerar Kiruna i tabellen och ligger nu 6:a. Kiruna och Kalix möts på onsdag i Kiruna.

Skott: 10-10.