Vi hade högre förväntningar!

Bois vann gårdagens match mot Grästorp med 7-5, men det var ändå ingen nöjd Linus Engqvist som hemsidan får tag på. Han menar att spelet var för långsamt, man vann för lite närkamper och passade på stillastående spelare. Men laget har chans att visa att man kan bättre redan imorgon, då Forshaga står för motståndet i Mariehus arena. 

Det blev seger med 7-5 igår i hemmapremiären mot Grästorp, vad har du att säga om matchen?

– Det är ingen match vi var supernöjda med. Vi fick ett bakslag efter en bra match mot Vimmerby. Men det var ändå starkt att gå vinnande ur matchen till slut. Men vi kände hela gruppen att vi inte kom upp i nivån vi förväntade oss, eller vad våra supportrar säkert väntade sig av oss. Det var en målrik match, men ingen kanonmatch från vår sida.

Vad saknades?

– Framför allt var det skärpan och attityden. Vi kommer vara laget alla vill slå, då gäller det att komma upp i förberedelserna och sätter tempo och spelidé, men vi vann inte närkamperna på sättet vi ville, vi var tröga med att spela upp pucken och när vi väl passade så var det på spelare som stod still, nej det var mycket som inte funkade som vi hoppades på.

Är det ändå någon spelare som du vill lyfta fram?

– Det är lite individuella prestationer som är bra, men vi vinner som ett lag och förlorar som ett lag, alla behöver vara mer påkopplade, det får vi hjälpas åt med framöver.

Om vi ändå ska lyfta något positivt så fick Joel Cruus göra sitt första mål i a-laget och Linus Lööf gjorde mål direkt i sin debut i laget!

– Det är klart att vi stundtals gjorde bra grejer, det var ju inte någon katastrofmatch, och vi vänder och vinner matchen. Vi sa det inför tredje att vi ska i alla fall vinna matchen. Och det gjorde vi, men vi förväntade oss mer ändå. Men som du säger så var det roligt se Lööf i spel och att Cruus fick göra sitt första mål.

Det var Lööfs första match, vad fick du för intryck av honom?

– Han visade vilken duktig spelare han är, han har egentligen bara två träningar i sig, men visar redan vilken blick för spelet han har, hur snabb i tanken han är. Han tar också många kloka beslut och gör två mål dessutom. Men det finns givetvis mer att hämta när han kommer mer i form, den kedjan med Engvall-Lööf-Wiggo kommer skapa mycket målchanser, det är tre riktigt skickliga spelare.

Samtidigt så får ni snabbt chans att göra det bättre, för redan imorgon är det dags för ny match, nu mot Forshaga!

– Ja och vi har revansch att utkräva mot dem, vi förlorade ju där uppe när vi mötte dem. Men vi har inte ältat gårdagsmatchen något, mest sagt att vi ska ta lärdom av den, men nu får vi hoppas att det som inte funkade i onsdags funkar bättre imorgon.

Vad talar för det?

– Spelet kommer inte alltid fungera, det kommer det inte göra under seriespelet alla gånger heller, men det var läge nu när det var hemmapremiär, så det var fel tajmning. Men vi får ta revansch imorgon och hoppas kunna bjuda upp till en trevlig tillställning och att vi visar att vi är ett topplag och kan få till det aggressiva försvarsspelet, de snabba omställningarna och ett fartfyllt och frejdigt anfallsspel.

Vad har du att säga om morgondagens motståndare, Forshaga?

– Det ska bli kul att få möta Forshaga igen, de blir att räkna med i vinter. De har ett bra lagbygge med bred trupp. De vill vara ett topplag i ettan i år, så det ska bli roligt att möta dem, och jag tror på en fartfylld match. Men de är väldigt snabba i spelvändningarna, så vi behöver vara duktiga på att skydda pucken och inte tappa den på fel ställen. Samtidigt vill vi vara det spelförande laget och våga spela ett frejdigt anfallsspel. Men vi har stor respekt för motståndet, och det kommer att bli en bra värdemätare inför seriestarten som närmar sig snabbt nu.

Hur ser skadeläget ut?

– Smedberg var tillbaka idag på träningen, så han är spelklar. Men Manne är fortfarande krasslig, och Adam Karlsson är inte heller tillbaka.

Innebär det att det blir samma lag som senast utöver Smedberg då?

Ja, Smedberg går in i första kedjan istället för Anton Persson, och Anton blir 13:e forward. I övrigt blir det samma femmor.

Laget imorgon:

Målvakter
35 Tobias Sandberg
72 Oskar Karlstam.

Förstafemman
7 Tobias Aronsson – 95 Anton Blomberg
94 Emil Smedberg – 10 Max Wennlund – 18 Jesper Lindén

Andrafemman
26 Viktor Nilsson Westlund – 77 Marwin Wedemo
11 Wiggo Weinö – 9 Linus Lööf – 91 Kevin Engvall

Tredjefemman
8 Felix Bergkvist – 28 Joel Cruus
88 Carl-Johan Gustavsson – 13 Andre Astley – 80 Joel Benjaminsson

Fjärdekedjan
65 Andreas Axelsson – 64 Lukas Larsson – 49 Alex Fält

Extrafw: 63 Anton Persson

Av: Krister Holm

Foto: Sofie Alexandra Kitteröd