”Wäli” har kämpat på båda sidor – och vet hur KHK ska besegras!

Seriepremiär – och derby direkt! Då blir Samuel Wälimaa, 23, en av många nyckelspelare för Mörrum Hockey. Han har spelat flera blekingederbyn mot KHK – men också med KHK.

”Det är samma hatkärlek åt båda hållen”, säger ”Wäli”.

Anmäl dig till supportbussen!

Växjökillen med den härliga inställningen anslöt till Goiset sommaren 2022, och hade då två säsonger bakom sig i Karlskrona HK, morgondagens derbymotståndare.

”Wäli” tittar i backspegeln.

”Alla derbyn är minnesvärda på sitt sätt, men självklart är väl 4-2-vinsten borta i NKT den man tänker på först. Det var mycket som hände runt klubben just då, så de var skönt att vi i laget kunde sluta samman och prestera så bra i en sådan match. Sedan minns man ju så klart hemmamatchen i fjol när hela Jössarinken kokade, även fast resultatet inte blev det vi ville”.

#11 blickar också framåt. Och vet hur KHK ska tas imorgon. Det gäller att göra precis som vanligt – även om en bortapremiär mot KHK kittlar mer än en match mot Segeltorp i Stockholm i februari.

”Egentligen handlar det om att behandla detta som vilken match som helst. Spela på det viset som vi i laget kommit fram till. Det är tre poäng som står på spel, precis som alla andra matcher. Även om det vore extra skönt att knäppa just KHK på näsan”.

Finns det saker som är extra viktiga att tänka på inför ett derby?

”Känslan är väl att man kanske skulle kunna vara lite väl övertaggad i en sådan här match. Men det gäller bara att hålla sig i skinnet och spela sitt spel”.

Slutligen: har du hunnit få någon kläm för varför Goisare nästan sedan födseln ogillar KHK?

”Haha, bra fråga! Det är svårt att sätta fingret på precis vad det är, men man har ju spelat ett par år med några mörrumsgrabbar nu. Känns som det är något man blivit lärd som liten, det kanske var ett ämne i skolan? Jag vet faktiskt inte, haha!”

Foto: Martin Eriksson/Brahe Media & Leif Hellerin