Eftersnack: Mörrum-Alvesta 5-4 (förl.)

Adam Ingvarsson spelar fram till tre mål när Mörrum Hockey besegrar Alvesta SK i Jössarinken. Goiset vänder 2-4 till 5-4 i hemmapremiären. Khalid Ibrahim avgör i powerplay med fem sekunder kvar av förlängningen.

”Det blir en ganska hafsig match. Det är väl egentligen bara de sista tio minuterna som vi spelar som vi ska. Då går vi verkligen för seger, och skapar chans på chans. Det visar på stark moral att kunna vända ett tvåmålsunderläge i sista perioden till seger”, säger #28.

Mörrum gör ingen bra match i två perioder. August Renemark kvitterar visserligen till 1-1 i powerplay, och isens kanske bäste spelare, Mathias Kemppi, sätter 2-1 i boxplay. Men trots den energiboosten är det Alvesta som åter tar kommandot och går fram till 2-4.

Lucas Folkesson sätter sedan 3-4 och Elias Andersson är på plats på sitt kontor framför motståndarmålet och petar in en retur till 4-4.

”Vi kommer ut platt i sju, åtta minuter, men spelar upp oss i första perioden. I andra perioden vet jag inte vad vi håller på med. Vi gör ingenting av det som vi vill stå för. För första gången den här säsongen fick vi röja runt lite i andra pausen, och plötsligt trillade polletten ned i tredje perioden”, säger hemmatränaren Simon Skoog Peter.

Redan i övermorgon väntar nästa match för Goiset: Västervik på bortaplan.

» I samband med hemmapremiären presenterades vinnaren av den unika Goisartröjan med #21, som signerats av Peter ”Foppa” Forsberg. Mörrum Hockey ber att få gratulera Morgan Evaldsson till vinsten!

Mörrum Hockey-Alvesta SK 5-4 (1-1, 1-3, 2-0, 1-0)
Mörrum: August Renemark, Mathias Kemppi, Lucas Folkesson, Elias Andersson, Khalid Ibrahim. Alvesta: Isak Brandt, Adam Andersson, Gabriel Melin, Hampus Andreen. Skotten: 31-22. Publik: 344.