Ett mål räckte för BHF

BOR – LIN  (1-0) (swehockey.se)

Efter 1½ veckas uppehåll så var det dags igen för Borlänge Hockey att spela match igen i Hockeyettan då tabellfyran Lindlöven under onsdagskvällen gästade Borlänge ishall.

Hemmalaget såg riktigt pigga ut till en inledning och skapade 2 heta målchanser mot William Kias i gästernas mål men utan att lyckas ta ledningen. Närmast var John Blank med ett skott i överliggaren.

Halvvägs in i perioden när Lindlöven precis haft ett powerplay vände matchbilden lite och gästerna kom in i matchen bättre. Även dem hade innan perioden var över ett skott i ribban men mållöst efter period 1.

I den andra perioden kom Lindlöven ut med stark energi och var aggressiva i sin forecheck vilket gjorde att BHF hade det svårt att etablera något eget spel. Lindlöven skapade en hel del lägen mot Borlänges Oliver Norgren som var säkerheten själv längst bak i banan.

16.48 in i perioden fick Borlänge sitt 3e numerära överläge och nu skulle också ledningsmålet komma. Marcus Kivelä Carlzon var kylig med pucken när han slog en passning rakt genom slottet till William Danielsen som kunde raka in 1-0 till hemmalaget.

Ledning inför slutakten och ett forcerande Lindlöven satte direkt tonen för att försöka få till en kvittering.

Men BHFs försvar var idag väldigt disciplinerat och skotten utifrån skymdes aldrig för Oliver Norgren som fick se puckarna på ett bra sätt.

Med knappt 5 minuter kvar i sin jakt på kvittering drog William Lindgren på sig ett matchstraff för gästerna efter en hård tackling i ryggen vid sarghörnet på William Danielsen som blev liggande men som kunde ta sig upp för egen maskin.

Nästan hela utvisningen spelade BHF pucken runt i anfallszon för att få tiden att rinna ut. Med halvminuten kvar fick Lindlöven en tekning i anfallszon och valde då att plocka ut målvakten men den stora chansen uteblev och BHF höll undan till en 1-0 seger.

skott totalt 19-32

utvisningar BHF 4×2 Lindlöven 4×2 1×5 1×20

domare Thomas Mccarthy

Matcher och tabell: Hockeyettan Västra | stats.swehockey.se

En stark seger för BHF som därmed tog sin 3e seger under säsongen. Man lyfter 2 placeringar i tabellen och även om det kanske inte gör något för tabellplaceringen då man är långt ifrån en AllEttanplats så stärker det ändå gruppen att kunna vinna en sån här tight match mot ett topplag. Oliver Norgren i hemmakassen var riktigt bra och ordnade BHFs första hållna nolla denna säsong och samtidigt spräckte BHF sin egna målnolla då man blivit nollade i de 2 senaste matcherna.

Härnäst väntar en riktigt tuff bortamatch då man ställs mot Skövde IK på bortais under söndagen.