Ny fystränare klar för ESK – svettig vinter väntar

Det blir svettigt att vara hockeyspelare hos Enköpings SK i vinter. Hockeyettanlagets nya fystränare Kristoffer Ahlin tillhör Sverigeeliten i Ironman och lägger ribban högt inför den kommande uppgiften.

— Jag hoppas att jag kan få killarna att hitta motivationen att vara på den nivå man egentligen inte vill vara, säger Kristoffer.

När webbredaktionen ringer upp ESK Hockeys nya fystränare Kristoffer Ahlin är han på väg till Göteborg för en ÖTILLÖ Swimrun.

—Jag sitter i bilen nu på väg till Göteborg. Det här är en tävling med 7 km simning och 35 km löpning mellan några öar i Göteborgs skärgård, berättar Kristoffer.

Spektakulärt för många, men lite av en vardag för Kristoffer. Han är tillhör nämligen Sverigeeliten i Ironman och har ett SM-silver i Triathlon (medeldistans) och ett SM-guld i Sprint-stafett i samma gren.

—Sen har jag några medaljer på riksmästerskap i Duathlon också, säger 51-åringen ödmjukt.

Känner du kanske igen honom? Du är det säkert från TV-programmet ”Elitstyrkans hemligheter” där han var med i den allra första säsongen.

Resultatet där blev en fin fjärdeplats, sedan han fått kasta in handduken alldeles i slutskedet efter ett mycket tufft femtimmars stresstest.

—Eller om jag blev delad tvåa, det beror på hur man räknar. Det var ju knappt någon som klarade det hela vägen då, menar han.

Men i vinter är det alltså träning med hockeykillarna i Enköpings SK på agendan. Kristoffer är bördig från, och bor fortfarande, i Sala och är barndomskamrat med ESK:s huvudtränare Jonas Norgren.

—Vi spelade fotboll ihop i unga år, men jag spelade aldrig hockey. Men jag är väldigt nördig i att optimera mina adepter att försöka bli sina bästa jag. Att försöka hitta det optimala, säger Kristoffer.

Det låter som det blir tufft i vinter?

—Ja, jag hoppas att jag kan få killarna att hitta motivationen att vara på den nivå man egentligen inte vill vara, men att man ändå tycker att det är kul, berättar Kristoffer samtidigt som han betonar att det är såklart är viktigt att allt sker på ”rätt sida om gränsen”.

Första träffen med laget blir nu på lördag.

ÖTILLÖ-tävlingen då? Jodå, den är numera avklarad (förövrigt samma dag som stormen ”Hans” gjorde entré på västkusten) och sluttiden landade fem timmar och tretton minuter.