Väsby som väntat numret större än ESK

Robin Nilsson gjorde matchens snyggaste mål. Foto: Håkan Hagman

Det blev som väntat en tuff match för Enköping i onsdagskvällens bortamöte mot Brödernas/Väsby. Hemmalaget vann träningsmatchen med komfortabla 7-3 sedan ESK helt tappat den andra perioden.

Medans förhandstipsen rent allmänt tippar Brödernas/Väsby i toppen i det kommande seriespelet, så menar samma tips att Enköping inte kommer tillhöra toppskiktet.

Med såna förutsättningar krävs det allt som oftast en hel igenom gedigen insats för det nederlagstippade laget att lyckas. Och då håller det inte att, som för ESK denna afton, släppa in hela fem mål på mindre än tio minuter, vilket var fallet i den första halvan av den andra perioden.

Rullgardinen därmed nere och matchen mer eller mindre avgjord med halva matchen spelad.

Annars inledde gästerna starkt och i en tuff och stundtals rejält grinig förstaperiod går båda lagen av isen mållösa.

Och trots raset i den andra perioden så kommer ESK ut i den tredje och hämtar ikapp i målprotokollet.

5-1 görs av Daniel Andersson, 6-2 av Robin Nilsson (matchens snyggaste mål!) och man får även in en reducering till 6-3 genom Maximillian Popovic med dryga fem minuter kvar att spela.

Väsbys seger är dock aldrig hotad. Till det var man minst numret större än gästerna och man fastställer till sist slutresultatet till  7-3.

Skottstatistiken 51-12 vittnar en del om hur matchbilden såg ut och vad ESK-försvaret hade att jobba med.

Samtidigt som Enköping inkasserar sin andra raka förlust tar Väsby sin tredje raka seger på försäsongen.

En liten tröst hos grönsvart är ändå att man vinner den tredje perioden. Man får därmed greppa den slitna klyschan att det är avslutningen man tar med sig till nästa match, som är redan i övermorgon borta mot Wings.

Brödernas/Väsby – ESK 7-3 (0-0, 5-0, 2-3)

ESK:s målskyttar: Daniel Andersson, Robin Nilsson,

ESK:S TRÄNINGSMATCHER:

23 aug kl 19: ESK-Vallentuna  1-2

6 sep kl 19: Väsby-ESK 7-3

8 sep kl 19: Wings-ESK

13 sep kl 19: ESK-Surahammar

15 sep kl 19: Surahammar-ESK