Det är målen som räknas – tung ESK-förlust i premiären

Trots ett stort spelövertag kunde Enköping inte vinna seriepremiären hemma mot Wings. Gästerna var betydligt effektivare i de avgörande lägena och vann Upplandsderbyt med 1-4.

Spelövertag ger inga poäng, det är målen som räknas. Ja, det har verkligen gått troll i Enköpings målskytte.

I söndagskvällens seriepremiär hemma mot Wings var det Enköping som till stora delar ägde pucken och förde spelet, men i målprotokollet var det tomt.

Wings var desto bättre på att förvalta sina chanser. Man vinner den första perioden med 1-0 sedan den allsvenskt meriterade Oscar Pentler spräckt nollan drygt halvvägs in perioden.

Tvåan kom tidigt i den andra perioden, En tveksamt dömd ESK-utvisning kunde gästerna utnyttja och i ett lång sidledspass är det lillebror Oliver Pentler, utlånad från Almtuna till ESK de två senaste säsongerna men numera stadig i Wings, sätter ett direktskott i form av en ”isare” som går under ESK-målvakten Martin Örtengrens högra benskydd.

2-0 på tavlan efter två perioder och definitivt inget rättvist resultat. ESK ägde som sagt mycket puck och brände bland annat ett par frilägen och hade flera andra rejäla målchanser under perioden.

Wings var å andra sidan duktiga i försvaret och klart skarpare i sina avslut framåt.

Efter att hemmalaget städat av ytterligare några numerära överlägen i början av den tredje perioden, så fortsatte men rada upp målchanser utan att överlista duktiga Wingsmålvakten Marcus Johansson.

Historien upprepar sig, trots ESK-övertaget så är det återigen Wings som står för målproduktionen. Den här gången är det Olle Dahlman som ger gästerna 3-0 med dryga nio minuter kvar av matchen.

ESK ställer dock en sista fråga. Den efterlängtade reduceringen kommer till slut genom Tim Friberg och med 1-3 och fyra minuter kvar att spela, och när Wings dryga halvminuten senare åker på en utvisning så tar ESK ut målvakten för spel sex mot fyra.

Efter ännu ett par missade jättelägen från hemmalaget kan Wings dock avgöra med 4-1 i den tomma ESK-buren med 41 sekunder kvar och återigen är det Oscar Pentler som är målskytt.

Inför onsdagens bortamatch mot Hanviken behöver Enköpingskillarna nog hitta ett sätt att bli vän med hockeygudarna. Förr eller senare lär väl målskyttet lossna?

ESK-Wings 1-4 (0-1, 0-1, 1-2)

Skott: 35-28  (11-8, 12-11, 12-9)

ESK:s målskytt: Tim Friberg

Publik: 238 st

Matchens lirare: Martin Örtengren, ESK, och Oscar Pentler, Wings.