Dåligt betalt för strong insats i hamburgerhaket

Enköping var inte långt ifrån att skrälla i lördagskvällens bortamatch mot seriefavoriten Brödernas/Väsby. I större delen av matchen är man minst lika bra som det meriterade motståndet och det var först i den tredje perioden som Väsby med nöd och näppe kan spela hem segern.

Nej, matchbilden i Renew Arena på lördagskvällen var nog inte alls som experterna trott. Istället för en total dominans från hemmalaget Brödernas/ Väsby så var det Enköping som tog tag i taktpinnen redan från nedsläpp,

ESK inledde väldigt start och det var bara målet som saknades, och till det saknades det definitivt inte chanser.

Närmast var Adam Wagner, som fick ett jätteläge i mitten på första perioden, men på något sätt kom plockhandsken från hemmamålvakten Viktor Olsson farande och räddade pucken.

Det var först när vi kom halvvägs in i matchen som Brödernas/Väsby tog över spelet en aning. Spelet hamnade allt mer nere i ESK:s försvarszon men trots det så stretade ESK emot förtjänstfullt bra och debutanten i kassen, nyförvärvet Viktor Andersson som nu gjorde sin första match från start för klubben, visade på stor kapacitet och var den räddande sista utposten ett flertal gånger.

I den andra perioden var det Leo Krantz som fick en jättechans, men friläget han serverades gav tyvärr ingen utdelning.

Det var först i den tredje periodens åttonde minut som Viktor Anderssons målnolla spräcktes och hemmalaget kunde ta ledningen. Veteranen Linus Rotbakken, som ifjol spelade i Allsvenskan, blev frispelad mitt i slottet och sköt pucken förbi en chanslös Viktor Andersson.

Trots baklängesmålet så gick luften inte ur ESK, som i matchens sista minuter vaskar fram ett flertal heta målchanser, dock utan resultat.

Man får också chansen i powerplay med dryga tre minuter kvar, men den blir resultatlös och istället kan Väsby avgöra med 2-0 i tom bur sedan ESK tagit ut målvakten för spel sex mot fem i ett sista försök till kvittering.

Trots att det var en match mot seriens kanske svåraste motstånd, dessutom på bortaplan, så hade ESK alls inte varit oförtjänta av att fått poäng med sig hem från matchen.

Kommande vecka spelar man återigen två bortamatcher och det är två superviktiga sådana dessutom. Först på onsdag mot Vallentuna, som just nu är det lag som är ovanför strecket till Allettan. Sedan på söndag mot Wings, som just nu är på samma poäng i tabellen.

 

Brödernas/Väsby – ESK Hockey 2-0 (0-0, 0-0, 2-0)

Skott: 39-24 (15-8, 15-7, 9-9)

Publik: 471 personer