Ännu en derbyförlust för ESK

Enköping gör inte någon av sina bättre matcher för säsongen när man förlorar Upplandsderbyt mot Wings på söndagskvällen. Matchen slutar 4-1 till Wings, som därmed förlänger sin rad av derbysegrar.

Trots ett stort spelövertag från hemmalaget Wings i matchinledningen så stod matchen och vägde rent målmässigt. ESK spenderade mycket tid i den egna försvarszonen, men försvarade sig förtjänstfullt och hade stor hjälp av sin storspelande målvakt Viktor Andersson.

Samtidigt stack ESK upp i flera fina anfall och skapade också några jättelägen att ta ledningen i matchen.

Den första perioden slutar dock mållös. Noterbart är att Viktor Andersson stod för en räddning som kan kvalificera sig till årets räddning med dryga fem minuter kvar av perioden.

Matchbilden blev liknande även i de resterande två perioderna men till skillnad från den första perioden så får Wings nu utdelning.

Men det var lite oturliga mål som föll. Första ledningsmålet styrdes i en situation som man kan misstänka var en hög klubba.

2-0-målet kommer när ESK spelar powerplay och 3-0 kommer av att hemmalaget förvaltar ett friläge.

ESK-reduceringen till 3-1 precis innan periodvilan var matchens snyggaste mål. I powerplay, eller i vart fall precis när powerplayspelet var slut, klipper Tim Friberg till med ett direktskott förbi en chanslös Marcus Johansson i Wings-kassen, vilket ger ESK en strimma hopp inför den sista perioden.

I den tredje perioden avgörs matchen när ESK tar ut Viktor Andersson för spel med en man mer i slutminuterna och Wings kan sätta 4-1 i den tomma buren. Dessförinnan var ESK ett stolpskott från en reducering.

Innan dess hade ESK flera chanser till reducering men vi tappade till slut räkningen på hur många skott från bra lägen som man satte på millimetern  mitt på målvakten Marcus Johansson. Dom skotten kommer aldrig att gå in!

Sammanfattningsvis kom ESK inte upp i något bra spel för kvällen och rent krasst var det ett bra målvaktsspel från Viktor Andersson som höll nere siffrorna.

Wings förlänger därmed sin segersvit mot Upplandskonkurrenten ESK.

Wings – ESK 4-1 (0-0, 3-1, 1-0)

Skott: 38-28  (12-6, 16-13, 10-9)

ESK:s mål: Tim Friberg

Publik: 248 personer